Bangkok Hotell 2013 axis & spin, the continent

The Continent

Tänkte att det var dags att ta upp hotellrecensionerna igen. Jag har några nyprovade hotell i Bangkok som inte kommit ner på pränt ännu. Förutom The Continent som jag tar upp i det här inlägget så har jag/vi testat The Fusion Suites, Salil Hotel (soi 11), Le Fenix, Four points by Sheraton, S15 Sukhumvit, Bangkok Hiptique, samt Navalai River Resort uppe i Banglampoo.
 
 
Entrén på The Continent.
 
 
The Continent är ett i raden av nya designhotell i Bangkok. Entrén är stilren och ganska diskret med endast det röda skärmtaket som bryter av den grafitgråa fasaden. Personalen hade alla gått charmkursen och var hur trevliga som helst. Lobbyn är mysig och inger en familjär stämning, trots att det är ett ganska stort hotell med 153 rum.
Förresten, jag har kommit på att man ska komma och checka in lite för tidigt när man bokat flashiga hotell som detta t.ex. Anledningen är att de antagligen inte hunnit städa klart rummen, och om de förstår vikten av att vara service minded så kommer de erbjuda en kostnadsfri uppgradering till ett finare rum, eftersom de inte vill ha massa löst folk som hänger runt och tar upp plats i lobbyn. Detta funkar så klart bara om man samtidigt visar respekt, ler jättemycket och kastar in så många meningar på thai som möjligt. Alltså inte klagar och uppvisar dålig attityd bara för att rummet inte är klart. Jag uppfyllde alla kriterier för detta scenario vid incheckningen på The Continent och blev således tilldelad ett finare rum högre upp i byggnaden.
 
Snygg lobby.
 
 
Vi fick ett av de gröna rummen högt upp i hotellet, även om det nu är lite klurigt att se de egentliga skillnaderna på rumstyperna. De kallas Deluxe, Premier, Executive, Sky, Continent, samt Suite och de kostar ungefär lika mycket. Naturligtvis så har även detta hotell en glasvägg mellan badrummet och sängen, ja, det är som om ingen vågar bygga ett nytt hotell utan just denna glasvägg som man ska kunna flukta in eller ut genom. Sängarna var fantastiskt sköna förresten.
 
 
 
 
   
 
 
Rummen har utsikt mot den trafikerade korsningen Asoke/Sukhumvit. Tar men sig längre upp i hotellet så kommer man upp till takpoolen som erbjuder sol så gott som hela dagen. Här finns så klart också en bar med halvdyra drinkar och importerad öl. The Continent har även en "takbar" med tillhörande restaurang, Axis & Spin, även om den delen som är utomhus inte är större än balkongen jag själv har hemma i Dalarna. Baren är i alla fall snyggt inredd med retroprylar, ballt ljus och cool DJ, men saknade gäster - som många andra takbarer i Bangkok.
 
 
 
 
 
 A pool with a view.
 
 
Frukosten serveras på våning 35 i restaurangen Medinii, men är egentligen ingen höjdare. Standardutbudet med äggstation osv. Man blir mätt och nöjd, men jag tycker ändå att man hade kunnat satsa lite mer resurser på att piffa till utbudet med lite fler pålägg och brödsorter. Däremot så gillar jag lokalen skarpt, precis som rummen och lobbyn så är den inbjudande och man sitter gärna kvar ett tag, särskilt om man får en av sofforna som hänger i kedjor från taket. Lite som att sitta i hammocken ute i trädgården hemma i masriket. Same same but different.
 
 
 
 
The Continent(al) breakfast...
 
 
För första gången i mitt svettiga reseliv så drabbades jag av kraftig vätskeförlust/uttorkning under vistelsen på The Continent och blev sängliggande nästan en hel dag inne på rummet, och blev tvungen att boka en extra natt. En eloge till personalen som ordnade så att vi fick behålla rummet trots att det var fullbokat på hotellet. Tack vare Hjärter Dam som gick ner i receptionen och förklarade läget om den arme masen som låg och tog sig för pannan trettio våningar längre upp. En antieloge också förresten, något som förvånade mig när jag beställde room service var att de inte kunde se vilket rum som beställt. I vanliga fall på flashiga hotell så visar alltid en display vilket rum som beställer något, så att det inte blir några misstag, eftersom gästerna glömmer bort vilket rumsnummer de har. För ordningens skull så brukar man väl ändå alltid uppge det.
När jag väntat över en timme på mackan jag beställt så ringde jag och frågade vad som hänt egentligen. De bad så mycket om ursäkt för dröjsmålet men påstod att jag uppgett fel rumsnummer och att de levererat min sena lunch dit. Ett rumsnummer som inte ens fanns på hotellet kom jag på senare. Trots att min "The continent bangkok club" för 350 baht ++ var kall när jag väl fick den så var den ändå god.
 
 
"Äre samma macka eller har ni gjort en ny..?"
"Äum.."
"Ok, mai pen rai.."
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Snygga hemtrevliga rum. Större rum hade gett en femma. Gratis wifi.
Sängar. 5. Hur sköna som helst med perfekta kuddar.
Frukost. 3. Ett hotell av Continents dignitet borde ha en större buffé. Men lokalen får en femma. 
Läge. 4. Starkt betyg. Både MRT och BTS runt knuten.
Utsikt. 4. Den vanliga stadsutsikten med Bangkoks mest trafikerade korsning nedanför.
 
 

Visa större karta