Navalai River Resort

Jag hade länge spanat på Navalai innan jag slog till. Läget vid floden lockade, men har man vant sig med närheten till BTS så är det svårt att motivera ett boende uppe i Banglampoo, alltså där Khao San Road ligger. Dock så har man ju flodbåten precis vid hotellet så det är lätt att ta sig söderut mot chinatown, Silom eller hela vägen ner till Asiatique utan att behöva ge sig ut i den tröga Bangkoktrafiken. Själva grejen med att bo på Navalai är ju att få ett rum som vetter mot floden så att man sitta där på balkongen i kvällsbrisen och insupa atmosfären med en Chang i näven. De eftertraktade rummen är dock ca 50 procent dyrare än de andra, beroende på säsong. Jag blev tyvärr utan River breeze som de kallar det, och fick ett hörnrum istället.
 
 
 
 
Navalai är ju annars ett hotell med balkonger, vilket är ovanligt i Bangkok. Antagligen för att det alltid är för hett, för skitigt, för stimmigt och allt annat i vanliga fall. En ren säkerhetsgrej på högre hotell också. På Lebua fick man ju skriva på ett papper först innan de kom och låste upp balkongdörren, dock ej här på Navalai som endast har typ fyra våningar.
 
 
Här kan man sitta och softa i bekväma stolar, men helst inte naken.
 
Rummen känns hemtrevliga och innehåller allt det vanliga med skrivbord, minibar, fåtölj. Hotellet har några år på nacken men har blivit renoverat  (men utan den obligatoriska glasväggen in mot badrummet) och ommålat med varma färger. Största missen med rummen på Navalai är sängarna som är på tok för hårda för den här prisklassen.
 
 
 
  
Visst har man flodutsikt även från hörnrummet! Lite som scenen med "havsutsikt" i Sällskapsresan.
 
Navalai stoltserar även med en rätt så soft takpool som har sol hela dagen, tack vare avsaknaden av höga byggnader i närheten. Även ett tillhörande café finns i anslutning till poolen. Från taket har man utsikt ner mot Chao Phraya River, och strax norrut så ser man den imponerande Rama VIII Bridge som byggdes mellan åren -99 och -02, alltså samma år som jag valde bort Asien och istället reste till Afrika och Amerika.
 
 
    
 
Navalai har en mycket trevlig restaurang som inte kan ligga mer river front än vad den gör. Menyn är intressant och erbjuder spännande rätter som man inte brukar hitta i vanliga fall. Jag rekommenderar att boka bord, åtminstone om man vill sitta närmast vattnet. Kom ihåg att priserna är anpassade efter läget, men ändå inom rimliga nivåer. Maträtten på bilden ska föreställa kräftor med chili och något mer som jag inte minns. Även frukosten som alltid ingår i rumspriset serveras här.
 
 
Frukostutbudet får godkänt men inte mer. Det fanns ett par brödsorter som inte var toast men heller inte bakat samma morgon. Den här prisklassen på hotellet, och läget borde ha en bättre frukostbuffé att erbjuda anser jag. En walk-in går säkert lös på nämare 4-500 baht, för det är ju det svala läget nere vid floden som är hela grejen här.
 
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 3. Hemtrevliga rum, plus för balkongen. Bättre säng hade gett en fyra.
Sängar. 2. Med tanke på prisläget en katastrof.
Frukost. 3. Endast läget som håller uppe betyget.
Läge. 4. Ingen BTS men beläget vid Chao Phraya River Express. Ett stenkast från Khao San Road.
Utsikt. 3. Svårbedömt och helt beroende på rum, men ok från taket.
 
Slutbetyget blir godkänt. Vill man bo vid floden i för övrigt billiga Banglampoo men ändå inte på skräniga Khao San Road så är det väl ett bra val. Närheten till mysiga Soi Rambuttri är också ett plus. Att äta, shoppa och tvätta kläder i det här området är prisvärt tack vare alla backpackers. Och visst, har man bara bott på råtthål som Peachy Guesthouse och liknande hostel i närheten så kommer ju en flytt till Navalai kännas som rena rama lyxresan. Men i ärlighetens namn så bor man på mycket bättre hotell längs Sukhumvit för samma prisklass, som mitt favvohotell Aloft t.ex. som jag flyttade tillbaka till för tredje gången efter min lilla nostalgivisit i backpackerträsket Banglampoo.
 
 
Notera att Navalai är felplacerat på kartan. Hotellet ligger längre västerut precis vid floden.

Visa större karta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0