Le Fenix

Le Fenix långt upp på Soi 11 blev vårat nästa testhotell. Det ligger runt knuten från mitt favorithotell Aloft och bara en kort promenad från fullbokade Salil som vi precis checkat ut ifrån. Eftersom mitt sällskap avbokat Kinaresan i sista stund så blev det ändrade planer, och vi valde att stanna en natt till i Bangkok innan vi drog till sköna Amphawa över veckoslutet. Le Fenix ser egentligen inte mycket ut för världen och är faktiskt inte det heller. Det enda som egentligen satt hotellet på kartan är den trendiga takbaren The Nest, och det trots att hotellet endast har åtta våningar, så någon utsikt är det inte tal om.
 
            
 
 
Le Fenix utger sig för att vara ett häftigt designhotell, men jag tycker det mer känns som ett misslyckat försök till något slags funkisretro. Det kanske tilltalar vissa men jag har aldrig gillat funkisstilen, och jag tyckte att korridorerna och rummen mer påminde om 70-talets institutioner. För att inte tala om poolen som knappast lockade till några svanhopp. Kala vitmålade väggar i de flesta utrymmena faktiskt, och hjärter dam påstod att det spökade där också. Rummen känns sterila och saknar helt känsla. Sängarna är på tok för hårda för den här prisklassen. På Khao San Road hade de varit ok, men inte på ett trendhotell på Soi 11. Eftersom hotellet är gammalt så saknas glasväggen mot badrummet, men istället så har de bytt ut dörren till en frostad glasskiva, vilket de nog anser vara ett misstag eftersom det inte syns på bilderna. Mottagandet i lobbyn var dock professionellt även om incheckningsproceduren tog alldeles för lång tid, och då var det ändå nästan bara vi där för tillfället.
 
 
 
 
 
Man får väl ändå säga att läget är perfekt för den partysugne på elvan. Le Fenix ligger mitt i epicentret av krogar, Q-bar precis mittemot, Apoteka, Above eleven, Levels och Bed Supperclub precis runt hörnet (Bed förresten som hukar på haspen om några månader). Det är en bit ner till Sukhumvit och BTS Nana, så precis som alla andra hotell här upp så har de en gratis tuk tuk-service att nyttja.
 
The Nest
 
Närmaste beach man kommer i Bangkok?
 
Vi provade att ta en drink här uppe efter solnedgången. Det blev snart fullsatt och något band spelade musik och drinkarna var dyra men många och goda. The Nest har en del med sand på golvet för få en slags strandkänsla. Jag vet inte om det funkar men visst ser det mysigt ut, och utsikten gör sig för övrigt bättre före skymningen syns ju också. 
 
 
Frukosten var ingen höjdare. Torrt bröd, kokt pressad skinka och trött sushi. Därtill ont om personal och först när vi egentligen ätit klart kom de och frågade om vi ville ha ägg och bacon, vilket tillreddes inne i köket på beställning. Trots en stjärna mindre än Salil så hade de åtminstone riktigt kaffe.
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 2. Vitmålade väggar och inget mer.
Sängar. 2. Stora med alldeles för hårda.
Frukost. 2. Trist utbud utan överraskningar.
Läge. 4. Beläget mitt bland de populäraste nattklubbarna på Soi 11.
Utsikt. 2. Alofts bakgård.
 
Slutbetyget blir så klart ganska lågt. Besök gärna The Nest för en god drink och skön atmosfär, men bo hellre på något trevligare hotell om budgeten tillåter. Om man bara tittar på priset så ligger ju Le Fenix bra till, men inte om man ser vad man får för pengarna.
 

Visa större karta