Four Points by Sheraton

Four Points är ett fyrstjärnigt hotell som ligger en kort bit in på diskreta och egentligen helt ointressanta Sukhumvit Soi 15, och bara en spottloska från Dream som jag testade för ett par år sedan. Av en anledning jag inte minns så blev det här hotellet det första som jag testade under förra trippen till Thailand.
 
 
 
 
Four Points har en rätt så trevlig takbar/restaurang, AmBar,  med tillhörande pool, och är ett soft ställe att sitta och chilla på. Utsikten är ok men inte mer, hotellet har trots allt bara typ sju våningar, och som så många andra trevliga takbarer i Bangkok så lyser folk med sin frånvaro. Turisterna drar helt förståeligt till höghöjdsbarer som Sirocco, Vertigo och Red Sky istället. Hemma i masriket så hade så klart ett ställe som AmBar varit en given succé, men konkurrensen i Bangkok är stenhård, och trots att hotellet har 268 rum så satt det folk vid endast ett eller två bord under den ljumma kvällen som jag besökte baren och försökte rätta till min jetlag med någon slags passionsfruktsgrogg.
 
 
 
 
 
 
Exteriör, samt lobbyns interiör.
 
Personalen var mycket profesionella och service minded i den dock fantasilösa lobbyn. Det märks att de försökt uppnå en slags modern chic känsla med polerad marmor och ljuspaneler, men det upplevdes bara kalt och sterilt. I andra änden av lobbyn så kunde man ana matsalen bakom en stor glasvägg, och det var även där frukosten serverades skulle det visa sig.
 
 
 
Om första intrycket av Four Points by Sheraton inte imponerade så mycket så tyckte jag bättre om rummen. En varm välkomnande känsla bjöd rummen på som var inredda med burriga höstfärger. Sedan en sak till. Jag vet att  de flesta allerginojiga svenskar avskyr heltäckningsmatta nuförtiden, och alltsedan sjuttiotalets maniska användning av mattorna i alla utrymmen en gång för alla äntligen rivits ut så vill ingen någonsin se dem mer igen. Än mindre beträda dem, men jag gillar att trampa runt barfota på hotellens heltäckningsmattor. Förresten, jag menar, det lär inte var mer skit som når kroppen genom fötterna än genom örngottet i den nerdreglade kudden som man ska ligga och andas på under natten.
 
  
Snyggt badrum, gratis presskaffe, samt en utrustad minibar. Öl 100 baht.
 
Den numera klassiska glasväggen in mot badrummet var här istället en hel skjutvägg som man kunde dra åt sidan för att få full insyn i hemligrummet. Eller om det nu är utsyn. Jag har inte kommit på det där än, om huvudvitsen är att man ska kunna kolla in eller ut genom badrummet. Här på Four Points är det lämpligt att bo under Songkran i alla fall, det är ju bara att rikta duschmunstycket in mot sängen så är ju kriget igång. Ja det förutsätter så klart att man är åtminstone två personer som bor i rummet. Annars känns det nog ganska så onödigt.
 
 
Frukosten på Four Points erbjuder det mesta man kan önska sig och håller hög klass för att vara ett fyrstjärningt alternativ. Allt fanns egentligen, utom riktigt färskt bröd. Men sushi, och till och med gravad lax, äggstation och obegränsat med riktigt kaffe. Vita dukar och sköna stolar. Det som drar ned betyget lite är känslan i lokalen, det är lite för hög ljudnivå och lite för mycket AC, sedan kommer jag inte ihåg om man kunde gå ut och sätta sig eller inte. Men man får absolut en bra frukost på Four Points by Sheraton.
 
 
 
 
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Känns lyxiga och har allt man kan önska sig. Tror det var fri wifi.
Sängar. 4. Motsvarar priset på rummet. Ingenting att klaga på. Sköna kuddar.
Frukost. 4. Ett bra utbud.
Läge. 4. h En minut från Sukan och Times Square. Precis mitt mellan BTS Nana och Asoke.
Utsikt. 1. Från rummen nästan obefintlig. Bättre från takbaren.
 
Slutbetyget blir att man får mycket hotell för pengarna och jag kan rekommendera att bo här om man vill ha ett bra boende och nära till Sukhumvit. Trivsamt chill uppe vid poolen och restaurangen på taket.
 
 

Visa större karta