Bangkok Hiptique

Egentligen vet jag inte varför jag testade oansenliga Hiptique Hotel som ligger en bit upp på Sukhumvit Soi 13, men det var nog ganska prisvärt för tillfället och det gällde bara en natt innan vi flyttade till The Continent. Även om just Soi 13 inte är något att hänga i julgran så är det gångavstånd ner till livliga Soi 11, och hotellet har även gratis tuktuk-service till närbelägna platser. Hiptique har 50 rum utspridda på åtta våningar och det är gratis wifi överallt. Hotellet har faktiskt en liten takpool också även om den inte direkt lockar till några bad.
 
 
Hiptique ligger lite undangömt och gör inget väsen av sig. Lobbyn är minimal och allt som fanns att slänga ned röven på medan man väntade på att incheckningsproceduren skulle bli klar var en endaste men ack så vacker fåtölj klädd i svart plysch.
 
 
A rooftop with a view.
 
 
De billigaste rummen saknade fönster om jag inte missminner mig, och hade tvättfatet strax innanför dörren istället för inne i det minimala och lyhörda badrummet. Bökigt tycker jag. Jag vet inte varför, men hotellrumsdesigners verkar ha en förkärlek till att göra badrummen så lyhörda som möjligt. Även här ( precis som Le Fenix) så var badrumsdörren en frostad glasskiva med stora luftglipor runtom. Sängarna var åtminstone störtsköna med lena sängkläder.
 
 
 
 
Frukosten serverades på översta våningen med möjlighet att gå ut och sätta sig, vilket bokstavligt var den egentliga höjdpunkten på det här hotellet.  Frukostutbudet i sig var ju lika tråkigt som alla andra hotell i den här prisklassen, men jag vaknade tidigt den här svala morgonen och satt ensam ute vid poolen och lyssande till hur Bangkok vaknade. En högst angenäm upplevelse. Hjärter Dam hade varit tvungen att arbeta tidigt och hade således bott hemma i Samut Prakan en natt innan vi åter strålade samman på Terminal 21.
 
 
Hipp poolfrukost 
 
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 2. Inte så speciellt hippt.
Sängar. 4. Mycket säng för pengarna.
Frukost. 2. Trist utbud. Utan uteplatsen hade det blivit en etta.
Läge. 2. För långt till BTS, men gångavstånd till Soi 11.
Utsikt. 2. Noll från rummet, men fint på taket.
 
Slutbetyget blir nog att inte rekommendera det här ganska tråkiga hotellet. Men om man vill bo relativt billigt på en lugn soi men närheten till elvan, och frukosten känns oviktig, så kan man gott krascha här ett par nätter.
 
 

Visa större karta