Amphawa 2 - Maeklong Train Market

Maeklong Train Market hade jag varit sugen på länge, så med det korta avståndet från Amphawa så tog vi vespan in till den myllrande väldigt thailändska staden och försökte hitta tågstationen. Jag vid styret med en plasthjälm på huvudet och febrilt flackande blick för att hålla koll på trafiken runt mig, och Hjärter Dam på bönpallen fäktandes till höger och vänster med armarna.
 
Det märkvärdiga med den här marknaden är att den är lite speciellt placerad och att det kommer ett tåg lite då och då. Typ flera gånger per dag.
 
 
-Har ni färskpressad apelsinjuice här?
-Ja visst, lägg apelsinerna på spåret bara och vänta en stund.
 
 
  
 
 
Maeklong train market är inget tillrättalagt turistjippo på något sätt, utan en helt vanlig thaimarknad förlagd på ett ställe där de tydligen ansåg att det fanns plats nog att kränga både grodor och grönsaker. Att tågen tutar förbi med jämna mellanrum verkar alltså inte vara ett hinder, och har på så sätt lockat till sig en del turister i den för övrigt ganska ointressanta staden. Ja, åtminstone för den vanlige dussinturisten som längtar efter en chicken cashew nuts till lunch.
  
 
 
Faktum är att det var ganska svårt att hitta något farangvänligt att äta alls. Vi slog oss ner på en sopprestaurang alldeles vid spåret för att ha första parkett när tåget väl skulle komma. Det fanns bara två alternativ på menyn. Soppa med grisinälvor med ett halvt ägg, eller, soppa med grisinälvor utan ett halvt ägg. Eftersom vi var hungriga tog vi det förstnämnda. Jag åt äggen och Hjärter Dam förbarmade sig mer än gärna över inälvorna. Naturligtvis med ett par matskedar torkad chili som grädde på grismoset.
 
 
 
 
Tyvärr blev vi tvungna att flytta på oss eftersom tåget dröjde och fler vill äta av de delikata inälvorna. Vi fick trycka in oss i en smal passage och försöka stå där. Fler turister blockerade vägen för de förbipasserande thailändarna som bara försökte ta sig fram i vardagen, för dem var ju det här inga konstigheter, men jag blev som en liten pojke och tyckte att det var mer spännande än att vänta på tomten.
 
 
-Kan man få en halv durian?
-Ja, lägg den på spåret bara.
 
 
Jag hade som sagt bara mobilkameran med mig på den här trippen, men jag lyckades filma några halvsuddiga sekvenser i alla fall. Jag lyckades även radera det bästa klippet av misstag vilket jag grämde mig över resten av dagen, men det blev en liten filmsnutt av det åtminstone. 
 
 
 
 
Från Amphwa Floating Market till Maeklong Train Market är det ca 8 km, och är man van att köra moppe så går det bra att köra sträckan själv. Annars kan man kanske ta en taxi, men det brukar vara lättare sagt än gjort på platser som de här.
 
 

Visa större karta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0