Bangkok Hotell 2012 Flow, millenium hilton, thonburi

Millennium Hilton Bangkok

Det beryktade fängelset Bang Kwang kallas ibland lite missvisande för Bangkok Hilton. Men det är också namnet på ett hotell. Millennium Hilton Bangkok heter det egentligen och är nog en av de bättre hotellupplevelserna jag haft i Bangkok, och jag tror att det var det första lyxhotellet jag bodde på i den stora Mangon efter jag insett att det inte var speciellt dyrt att uppgradera sig från budgethotellen på Khao San Road. Millennium Hilton ligger ju på Thonburi-sidan av Chao Phraya och det är väl egentligen enda nackdelen med hotellet om man vill ha smidig tillgång till Bangkoks centralare delar.
 
 
Hotellet har dock en egen båt som korsar floden hela dagen och kör gästerna gratis mellan flodbankarna men då den lägger till vid River City så är det ändå en bra bit till närmsta BTS/MRT. Antingen tar man en taxi därifrån, eller flodbåten vidare ner till Sathorn Pier där man kan hoppa på BTS Saphan Taksin för vidare färd in mot stan. 
 
(Kuriosa: River City hade en central roll i den läsvärda boken Bangkok 8 av John Burdett. Den finns även att låna på svenska.)
 
  
Visa större karta
 
Jag tog tillfället i akt att för en blygsam merkostnad att uppgradera mig till executive floor vilket innebar liknande fördelar som på Landmark även om de inte var lika generösa här på Hilton. Precis som på alla finhotell som inte erbjuder gratis WiFi på rummen så tar de istället en omotiverat hög taxa, men detta slipper man alltså om man får tillgång till Executive Lounge eller vad de nu kallar det på Hilton.
 
 
Executive Lounge ligger nästan längst upp i hotellet, på våningen under baren Three Sixty Lounge dit vem som helst är välkommen. Här uppe erbjuds ingen gratis Champagne men väl en magnifik utsikt över floden och staden. Här fick man kaffe, frukt och snacks, och bra service medan man väntade på att de fixade incheckningen.
 
 
Om man gillar att hänga vid poolen så bör man ta det på förmiddagen innan solen dragit förbi och lägger nästan hela poolområdet i skuggan senare på dagen. En stor del av poolen är bara någon decimeter grund där de placerat solstolarna lägligt för att man ska kunna ligga och spana på floden eller något annat.
 
 
Dagen till ära så pågick det någon slags fotosession och en fotomodell låg och kråmade sig i poolkanten hur länge som helst. Förnöjt noterade jag hur alla killar låg och smygspanade på modellen fast de inte trodde att det skulle märkas. De eventuella flickvännerna såg skitsura ut och delade ut armbågar och arga blickar till sina skenheliga raringar.
 
Rummen.
 
 
Rummen är lagom stora och har stora panoramafönster ut mot floden. Naturligtvis med glasväggen med insyn, eller utsikt om man så vill, från badrummet. Skrivbord, minibar, ett par fåtöljer och så fantastiskt sköna sängar.
 
 
Jag har sett att flera finhotell har kuddmenyer som man kan välja från, men tycker att det känns lite överdrivet att ringa efter någon som kommer till rummet med ett gäng olika kuddar som man ska hålla på att provligga och provdregla på. Just press Hilton MAGIC.
 
 
Frukost.
Om man väger in alla aspekter så har det här hotellet den bästa frukosten i Bangkok av dem jag har provat. Inte bara utbudet utan även hela känslan och stämningen i lokalen. Man kan sitta både inne i lite svalare temperatur eller på uteserveringen där det fläktar skönt från floden. Här kan man sitta länge och njuta av frukosten och det känns inte som något som bara ska överstökas. Combon kaffe och sushi har aldrig varit mera rätt än här!
 
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Snuddar på toppbetyget men saknar wow-känslan.
Sängar. 5. Sov gott säger jag.
Frukost. 5. Bäst i Bangkan.
Läge. 3. Nedgraderad till en trea efter kriterierna för kommunikationer.
Utsikt. 5. Millennium Hilton fyller lätt upp kriterierna för högsta betyget.
 
Helhetsbetyget blir högt och hotellet kvalar in på Topp 3 i Bangkok. Här kan man bo om man inte har bråttom till Sukhumvit utan hellre chillar på hotellet och irrar runt i gränderna vid hotellet där det är riktigt billigt och finns massa god gatumat och inte så mycket turister. De flesta tar ju trots allt båten över till andra sidan. Det finns en handfull restauranger på hotellet, och ett flådigt spa också som det inte blev tid till att testa. Jag bodde här två nätter innan jag var tvungen att retirera till Soi Rambuttri trots allt, för att plana ut ekonomin så att säga.
 
 
 
#1 - - Fredrik:

Taxichauffören kände inte till det här hotellet när vi skulle dit. Ett av Bangkoks bästa hotell, man undrar ju... Suverän frukost och en bra skybar.

#2 - - Frallan:

Ja, nu när du säger det så kommer jag ihåg att jag upplevde samma problem och var tvungen att visa en bild i kameran. Först då fattade han, men han hade ett helt annat uttal på namnet.