Landmark Bangkok

Landmark är ett av de hotellen som ständigt verkar ha kampanj på ca halva priset. Jag passade på att boka ett rum här för något år sedan, innan jag insåg att rean aldrig verkar ta slut. Landmark är byggt 1987 och har alltså några år på nacken. Känslan på rummen är väl lite bättre än Scandic och bjuder egentligen inte på något extra. WiFi fick man betala extra för, men det är möjligt att de har ändrat på det sedan jag bodde här (jan -11).
 
 
Jag blev erbjuden att uppgradera till Club eller vad de nu kallade det, vilket jag nappade på. (Rumstyperna är inte helt lätt att förstå om man tittar på hemsidan.) Men ett helt korrekt beslut, då det inkluderade en massa fördelar som late check out, gratis tvätt och massa andra saker som jag glömt, men det bästa var tillgången till Executive Lounge där det varje eftermiddag mellan 17.00 och 19.30 serverades gratis dricka (läs Champagne) och tilltugg i olika varianter som sushi och annat gott. Och fritt WiFi så klart. Det var öppet dygnet runt och det serverades även en enklare frukost där uppe, om man nu inte ville sitta nere med resten av hotellgästerna.
 
Utsikten från rummet. Lyxiga Conrad Hotel i mitten, och CRC Building är den höga.
 
Executive Lounge.
 
Som Winston Churchill sa. "Champagne ska vara kall, torr och gratis!"
 
 
I anslutning till loungen så finns en av Bangkoks bästa köttrestauranger, RR&B Steak House.
I alla fall enligt dem själva. The Best Steaks in Bangkok, som de stolt annonserar. Eftersom jag inte är någon vegetarian (förutom den där veckan i Laos) så studerade jag menyn i smyg. Jag visste ju att priserna skulle vara lika saftiga som köttet och en Kobebiff gick mycket riktigt lös på ungefär 6000 Baht. Ja det är alltså en bra bit över 1000 svenska spänn. Det i en stad som Bangkok där du kan köpa ett grillspett på gatan för endast 5 Baht.
 
Jag provade så klart inte, men det gjorde däremot den här engelskspråkiga matbloggaren. Värt att kolla in bilderna även om man inte orkar läsa hela texten.
 
Rummen.
 
Ett hotellrum i fyra nyanser av brunt. 
 
 
Rummen är helt okej i den prisklassen, alltså om man får det för deras ständiga halva pris, ca 800 SEK, men inte annars! Verkar som de renoverat rummen förresten, dvs tagit bort badrumsväggen och ersatt med en stor glasvägg istället, precis som alla andra hotell bygger nu för tiden. Syns om man tittar på den här skärmdumpen.
 
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 3. Standardmodell á la -87
Sängar. 4. Antar att de är värda en fyra.
Frukost. 4. Det vanliga. Plus för att man kunde välja lugna loungen.
Läge. 5. Ligger alldeles vid BTS Nana. På gott och ont.
Utsikt. 4. Relativt högt hotell, men med sina 112 meter så kvalar det ändå inte in på topp 20 i Bangkok.
 
Helhetsbetyget blir ändå en fyra om man uppgraderar sig så man får tillgång till Loungen, annars kan man skippa att bo på Landmark. Även om man får det för halva priset så finns det mer spännande hotell i Bangkok i den prisklassen (4-5000 THB). Hotellet ligger ju på de lägre soierna och det korta avståndet till NEP gör ju att det stryker runt lite individer med tveksam moral och klassificering där. Har man inga problem med det så är det ju ett kanonläge med Skytrain och partygatan Soi 11 så nära. Dessutom så finns en av Bangkoks bästa skräddare i källarvåningen till Landmark. Nickermann's Tailors. Jag har sytt upp några skjortor där och kan varmt rekommendera dem.
 
 
From dusk to dawn.