Dream Bangkok

Hotelltestaren har varit på Dream Bangkok. Ett hotell inrymt i två byggnader en bit upp på Sukhumvit soi 15.
Mina egna mobilbilder liknade skit så jag har lånat några från deras egen hemsida.
 
 
Under dagtid så ser inte hotellet ut mycket för världen, men däremot på kvällstid så lyser fasaden upp på ett drömlikt vis, och det var också det som triggade igång mig när jag såg bilden första gången och tänkte "Där måste man ju bo någongång!", och med det coola namnet så blev det också ett självklart val när allt det här med min säsong i Thailand var ett faktum. Det kan läsas om i det här inlägget. Thailand Dream
 
Snygg lobby med popkonst på väggarna.
 
Dream Bangkok ska föreställa något slags design- eller boutiquehotell och det genomgående temat är den koboltblåa belysningen som återfinns i hotellets alla utrymmen, och det ger ett effektfullt intryck.
 
 
Poolen ligger på taket i en av byggnaderna och ibland kör de temakvällar med poolparty där uppe.
För den som är intresserad av att dansa tango kan bege sig dit på fredagar då de har tangokvällar i restaurangen Flava. Vem som helst är välkommen att delta. It takes two to tango  som ni vet. Dessvärre är man ju själv helt talanglös.
 
För övrigt så jobbar de rätt hårt på att få dit celebriteter, och för någon månad sedan var Miss Universe Thailand där och gästspelade när de arrangerade Mini Diva Concert. Jag får fortfarande nyhetsbrev från dem och ser att de har ofta olika tillställningar som den här till exempel.
 
 
 
Rum.
 
Standardrummen är små, men fullt tillräckliga. Samma med badrummen. I sviterna finns både badkar och dusch, i standardrummen endast dusch. Fåtölj, skrivbord, ja det vanliga. Gratis wifi också, något som blir allt vanligare på de flesta hotell. Minibar och snacks fanns också, men minns inte priserna.
 
Blått är flott.
 
 
Hoppas fjärrkontrollen till TV:n är vattentät...
 
Frukost.
 
Ja frukosten på Dream Bangkok är egentligen ingenting att skriva hem om, förutom att avråda från den. Boka rummet utan frukost och spara ca 400 baht är mitt tips. Inget mörkt eller grovt bröd fanns, och sushirullarna såg trötta ut och verkade vara gjorda dagen innan. Mediokra pålägg och halvtrist matsal, förutom själva loungedelen som är klädd i färggrann mosaik.
 
 
En sexa Rosa pantern tack..
 
Inte värt.
 
Sammanfattning Betyg.
Rum. 4. Mysiga med det blåa dolda ljuset.
Sängar. 4. Riktigt sköna med perfekta kuddar.
Frukost. 2. Att det inte får en etta beror på att det trots allt fanns sushi, även om dagsformen var instabil.
Läge. 3. Ligger en bit upp på soi 15 och sedan ytterligare en promenad till närmsta BTS, Nana eller Asoke. Korsar man Sukhumvit så har man Club Insomnia och Times Square där. De har förresten gratis tuktuk till några ställen efter Sukhumvit såg jag.
Utsikt. 1. Lågt hotell med obefintlig utsikt. Antagligen bättre om man bokar ett dyrare rum.
 

Visa större karta
 
Helhetsbetyget blir ändå positivt om man bortser från frukosten. Personalen är proffsiga och trevliga och jag hade planerat att bo här ett par nätter innan jag lämnade Thailand för denna gång, som för att sy ihop säcken så att säga eftersom hela resan startade här nästan åtta månader tidigare. Nu blev det ju inte så av olika skäl.
 
Tyckte den här fina gamla låten kunde få vara med lite grann. 
 
 
Det här är förresten inne på herrarnas. Istället för speglar så glor man in i ett akvarium.
Damernas på andra sidan?
 

Kommentarer
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

Hade du otur? Frukosten på Dream är den helt klart bästa jag sett i Thailand och det fanns ju så mycket att välja på så att man inte kunde testa allt..

Bodde där i 2 veckor och de va ju variation på maten varje dag...

2013-06-02 @ 19:30:47
URL: http://jimmieboy.blogg.se
Postat av: Frank

Vet inte om de hade en dålig dag, men det jag skrev om frukosten var min erfarenhet. De kanske hade massa nya brödsorter nu, men då fanns bara gammal toast, och det är för dåligt för Dream som är ett fyrstjärningt hotell.

2013-06-02 @ 20:25:38
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0