Halvtid

Redan halvvägs genom säsongen. Vart tar tiden vägen? En månad sedan jag uppdaterade bloggen. Finns ingen tid att skriva, eller är jag kanske för lat bara när jag har tid över?

Min nya vardag här är bättre än min vardag där hemma, eller borta i Sverige. Jag ägnar allt mindre tid åt att fundera vad som händer där. Läser aldrig svenska tidningarnas nätupplagor. Det är bara här och nu som gäller.

Jag får ofta frågan om jag ska köra fler säsonger här på Lanta, och jag har alltid svarat samma, "Fråga mig i slutet på april igen". Men senaste två veckorna har det svängt. Jag har svårt att se mig själv hemma i det eviga mörkret nästa år. Jag måste fortsätta här. Funderar även på stanna och plugga thai under lågsäsongen. Vi får se hur allt utvecklar sig.Hotellet går bra nu, vi har haft så gott som fullt sedan början på december och lyckades peaka priserna till 2500 baht under julveckan, men nu när jullovet är över så planar vi ut och ligger på 1500 baht.
Våran frukost med riktigt kaffe och färskpressade apelsinjuice är riktigt uppskattad och gästerna säger ofta att det är den bästa frukosten de fått i Thailand. Baguetten med salami och brie är också storsäljare här.Största förändringen på Nature House för tillfället är att vi rivit restaurangen. Hela konstruktionen höll på att rasa ihop som ett korthus. Bambun var tunn som papper på vissa ställen och alltihopa lutade oroväckande mycket.
"Vi väntar till lågsäsongen" tyckte ansvarige thailändaren. "Vi väntar till efter lunch" tyckte ansvarige masen. Efter tre dagar var allt rivet och bortforslat. Bäst av allt är att den blå presseningen är borta ur min åsyn.
Min nya tillfällige idé , som eventuellt blir permanent, är att ställa dit några bambuhyddor, lika som vi har uppe på takterassen.#1 - - Mia:

Stanna och åk hit på semester istället. Du är ju hemma nu.

#2 - - Åsa:

Härligt att det rullar på! Önskar vi hade ekonomi att kunna resa till Thailand igen... men inte som det ser ut just nu!klart du ska köra fler säsonger, you go!

#3 - - Mona:

Go go go !!

#4 - - D Dapperin - DD:Ja, vad sa han nu igen: De finns bara tre sorters mänskor.. Dom som kan räkna, och dom sim inte kan!Så räkna på Du!DD