Bangkok Fever

Bangkok har bjudit på rena rama febertemperaturerna de senaste dagarna, och i morgon så har de lovat 40 heta jäkla plusgrader. På tisdag blir det kallt igen enligt prognosen med endast 35 grader. En sådan här tryckande hetta har jag aldrig upplevt någonsin förut. Det går knappast att röra sig utomhus under dagtid. En vindpust känns som om någon blåser med hårfön på en och med lite avgaser i tillägg så blir det olidligt. Man får hålla sig på rummet eller i något köpcenter. Det nya Terminal 21 vid Asok var kul att se även för en som inte gillar att shoppa, men mer om det senare.Efter ett par dygn på Lebua så flyttade jag till ett lite billigare, men fortfarande dyrt hotell på Sukhumvit Soi 11 som heter Aloft. Jag gillade hotellet direkt, ännu ett i raden av nya designhotell som poppar upp i Bangkok. Sängarna får högsta betyg och är ett strå vassare än Lebuas faktiskt. I morgon har jag bott här fyra nätter och det blir väl dags att prova ett nytt igen kan jag tro.

Att boka om biljetten hem visade sig vara en dyrare historia än vad jag trott. Egentligen har jag hemfärd den 2:a maj men jag är inte riktigt redo att komma hem än. Faktum är att det skrämmer mig lite. Dessutom är mina hyresgäster kvar någon vecka till, så nu är siktet inställt till mitten på maj då jag har lovat att dra igång ett nytt jobbprojekt som jag tackat ja till.

Så nu måste jag bestämma mig i morgon om jag ändå ska ta min biljett hem utan att krångla, jag har ju både stugan och ett par andra boendealternativ, eller om var jag ska ta vägen om jag blir kvar. Att stanna i Bangkok känns inte som ett alternativ i den här hettan. Uppsöka en badstrand blir det kanske ändå. Eller så åker jag till Kambodja och hälsar på vänner i Phnom Phen, samt en vända upp till Siem Reap och Angkor Wat. Men nu var det ju så att jag var upp på Immigration häromdagen och gjorde en extension på visumet, vilket var helt onödan i så fall.

Har hunnit med ett besök på Ikea igår också. Det kändes lite konstigt att helt plötsligt stå där i ett miniatyr-Sverige. Jag köpte jag en låda pepparkakor som jag gav till personalen här på hotellet. Det var uppskattat. Jag åt upp hälften medan jag stod där och socialiserade och berättade om våra svenska traditioner.


Pepparkaksgumma från pepparkakeland...
#1 - - Skeri:

Finns nog fler sakar att vara rädd för i Bangok än i Mora :-)När du varit hemma 8 timmmar kommmer det att vara som du aldrig varit borta. Inte är det så varmt här heller runt +10 mera humant kan jag tycka.

#2 - - Frallan:

Det är ju precis det jag är rädd för, haha..

#3 - - Susanna:

Redan IKEA och pepparkakor - how nice! Hoppas att du kommer till insikt och snart återvänder till Thailand efter sommaren tycker att du är som klippt och skuren för oss :)