Jag Drar

Det ringde en reporter från Hälsingland och frågade om han fick göra ett reportage om mig när han kommer till Ko Lanta i vinter. Tanken är att sälja in det till lokalpressen här i Siljansbygden. Ett win win-upplägg. Han får cash, jag får reklam, och dalfolket får något att läsa om. En snabb fråga om varför jag åker dit fick mig att svara som Stewie Griffin i Family Guy skulle ha gjort:

"Well, I like long walks on the beach and poking dead things with a stick!"


Where's my stick..?

Skämt åsido, men jag har fått många frågor och kommentarer när jag rört mig på bygden. De flesta är glada och positiva, men vanligaste är nog: "VA! Men vad ska du göra med firman då?!", eller: "VA! Har du sålt firmabilen? Men vad ska du ha när du kommer hem då?".

Har tyvärr också fått några få riktigt tråkiga kommentarer, och då alltid från folk som aldrig varit i Thailand men anser sig vara de största experterna på området. Ja ni fattar själva. Kombon missunsamma och fördomsfulla.

Jag brukar tänka på något bra som en gammal kollega i Norge brukade säga ibland. "Du vet att, när folk i din omgivning börjar ifrågasätta dina idéer och drömmar, det är då du vet att du verkligen är på rätt väg..."

Men det värmer ju med alla lyckönskningar, särskilt när det kommer från folk jag aldrig träffat. Som för ett par veckor sedan när jag fick ett mail från en kulla i exil på Phuket som räknat ut vad som är på gång på Lanta.

Extra kul när man får gamla hederliga lyckönskningar i fysisk form också!


Ännu en värmning och kanske en värvning...

En annan fråga jag fick var: "Men kommer du inte att längta hem tror du?" Måste säga att själva frågan är befogad, men jag har ju aldrig någonsin haft hemlängtan när jag rest, även om jag saknat vissa personer. Men aldrig så jag velat avbryta och åka hem tidigare, just bara för att få komma hem. Till vad? Ok, visst är det gött att få lägga sig i sin egen säng, men den står ju kvar.

Har hunnit med att bjuda på spicy salad också, den här gången med helstekt fläskfilé. Uppskattat som vanligt.
Nu kom jag på en sak jag saknade sist jag var borta ett halvår på resande fot, det var att få laga egen mat och slippa dessa menyer och notor. Men det blir ju inget problem nu eftersom vi har tillgång till köket på Nature House.


Spicy pork salad. Nästan lika god som Halabala's...

Har gjort ett litet reklamblad idag som jag bl.a varit nere på thaibutiken Ruan Thai och satt upp. Tänkte att där rör det sig mycket kullor och masar som ska köpa fisksås och som behöver boende på Ko Lanta i vinter.


Naturlig produktplacering i bloggen...

Har till och med lyckas packa det mesta nu tror jag...


Tre väskor är minst två för många.

...och prickat av nästan hela satlistan.


Bara listan är avklarad är jag redo att dra...


Skön video med Timbuktu. Jag Drar!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Lycka till! Vilken utmaning!Åsa

2011-09-29 @ 21:14:46
URL: http://brightlifeside.blogspot.com/
Postat av: Peter

G ö t t ! Ge en heads-up på nåt sätt sen när jag ska om på dt.se och läsa reportaget.Jag citerar min favoritfigur från TV, Barney Stinson: it's gonna be awesome!

2011-09-30 @ 04:30:27
Postat av: Mia Sterner

Lycka till med allt pa Lanta. Hoppas du far ett fantastiskt halvar!Vet inte om du vet men jag jobbar med bl a Turkish pa LHR, sa behover du hjalp med sjysst plats pa planet kanske jag kan hjalpa till. Sag du bokat 7D ARN-IST. Sag till senast lordag kvall sa ska jag forsoka fixa!Ha det gott!!

2011-09-30 @ 13:21:55
Postat av: Frank

Ok tack Mia!

Men hur menar du fixa? Jag har ju bokat 7D för att det är en sjysst plats. Tror jag har liknande plats på stora flyget Istanbul-Bangkok också. Men det är klart, uppgradera mig till businessklass om du kan! Men utan att betala mellanskillnaden så klart, haha!

2011-09-30 @ 16:21:48
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: Mia

Närå, det var bara en tanke, typ om du var ute efter en nödutgångs plats (extra benutrymme) eller så. Dom brukar gå åt rätt snabbt, men inte alla giilar dom. Platsen du har e absolut helt ok.Hur som helst, have a great time!!

2011-10-01 @ 20:20:54
Postat av: Susanna

Lycka till på Lanta! Ett halvår går mycket fort om man dessutom skall arbeta. Mvh Susanna

2011-10-05 @ 07:57:13
URL: http://bangkok-life-susanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0