Vibrations

Förutom mina lojala finländare som alltjämt bor kvar och kommer ner och äter frukost varje morgon så var det fullständig stiltje. På hotellet. I restaurangen. Och i luften. Inte en vindpust. Hettan var olidlig, atmosfären vibrerade. Jag började bli desperat. När skulle turisterna komma egentligen. Svepte ännu en flaska vatten som tio minuter senare svettades ut och blötte ner morgonens andra tröja. Jag hade insett en sak. Ingen agent skulle förse mig med gäster så länge de hade vänner och släktingar på ön som också behövde folk till sina resorter. Precis som hemma är det så klart ett kontaktnät den viktigaste beståndsdelen i ett lyckat företagande.

Återigen, med tunga steg, traskade jag bort till Eat för goda råd, och planer på att erbjuda henne hundraprocentiga provisioner om hon bara kunde ge mig en endaste bokning. Om de bor hos mig så kanske de köper en dricka eller en baguette. Äter sin frukost här. Jag befann mig på ruinens brant kändes det som. Hittills hade jag tjänat mer pengar på att sälja mitt presskaffe än på att hyra ut rum.

Kaffepengar. I dess renaste form. Som sagt var.

Hon såg det på mig på långt håll och förklarade att hennes hjärta kändes som en sten när hon såg mig med den uppgivna blicken.

"Change the sign tirak.."
"What do you mean?"
"Don't put the price on it, people will just pass it and never come in and check the rooms."
"Hmm.."

Det här var två dygn sedan. Att mörkret skulle vända till ljus himmel på så kort tid kunde jag aldrig fantisera om.


Ingen succé...


Nice rooms with flooding discount! Succé?


Självklart succé!

Sista dygnet har varit helt otroligt. Folk har kommit på vespor och i tuktuk och frågat om priser på rummet. Så jag har visat och snackat och fyllt hotellet. 

Pom mi kwam suk mak mak!

Kaffet är poppis och baguetterna med creme cheese och pesto är i särklass den mest sålda. Ska passa på att tacka SJ som kom med den goda idén. Eller mig själv kanske. Jag köpte en sådan macka på tåget till Arlanda för en dryg månad sedan. Den var delikat och jag fick en idé. Kanske kunde jag sälja sådana i restaurangen på Nature. Jag tog en mobilbild för att inte glömma. 

 
SJ Original.               Thai copy.


Så just nu är det bara positiva vibrationer i luften. Det får bli ett besök på Cook Kai med goda vänner ikväll. Naturligtvis inkluderas Beer Chang i beställningen.




 
#1 - - Tompus:

Grattis till vändningen! Och Du har inte kommit till Jul ännu, då blir det fullspikat till dubbla priserna! Kul att läsa i Din blogg om alla vedermödor som kommer innan succe´n ! Keep it up!



För övrigt kan jag rapportera från fäderneslandet, om gråa 8 grader i hela landet, ingen snö någonstans, det blir mörkt kl 16... vad gör man här - Du har det bättre!

#2 - - Frallan:

Tack Tompus, och jag har räknat ut din koppling hit också...

#3 - - Gösta Knutsson:



Ur goda tankar och handlingar kommer goda saker! Och tvärt om!

Låt inte Mammon lura ut Dig på den giriges smala stig!



Läs om Kärleksbudskapet - och börja leva efter det! Jag lovar, allt blir bättre!



Hälsar..

Gräddnos farsa

#4 - - Åsa:

Härligt att folket äntligen har hittat till dig!

#5 - - Anders Johnsson:

Jäkligt bra skriven blogg, väntar troget på fortsättningen:)!

#6 - - Susanna:

Din thaicopy "pesto" slår SJ med hästlängder. Ser trevligt ut med en fullbokning - Grattis!

#7 - - Frallan:

Hmm. Vem är Gösta tro? Känns lite som en gåta med gräddnos farsa.



Och tack till er andra också!

#8 - - Steve:



Frallan!



Gösta kommer att dyka upp en vacker dag! Oroa Dig inte..



Steve

/Bilägare/