Still taste like chicken?

Den här menyn ser ju inte så aptitlig ut på alla rader. Det där svåra ordet "sph..." betyder i alla fall slutmuskel. Så kan man lista ut resten själv vad det handlar om för delikat anrättning som bjuds.


Undrar just hur många kycklingar som går åt till en portion? Lånad bild från nätet.


Bilden nedan har jag tagit på Hanani Restaurant som ligger vid lilla bron i kurvan på Klong Nin på Lanta. Eftersom jag känner de som driver stället så frågade jag varför de skrivit menyn på det viset och om vad "Cook A Whore" vad för maträtt egentligen. Men de hade så klart ingen aning om vad de engelska översättningarna betydde, inte så konstigt heller eftersom endast en i personalen kan knapphändig engelska och de andra ingenting. Menyn hade killen i butiken bredvid hjälpt till med att översätta. Jag upplyste den knapphändige om innebörden, även om jag själv hade lite svårt att se framför mig om hur man skulle tillreda maträtten.  Vid mitt nästa besök på restaurangen så noterade jag en vit klisterlapp över den engelska översättningen, och vid ännu ett senare tillfälle så hade de bytt ut hela menyn. Lite synd kan jag tycka då det alltid är kul att läsa asiatiska menyer som är felaktigt översatta. Det är ju inte alls något unikt, och vanliga felstavningar förekommer ju hela tiden.


"Cook a whore" ? Taste like chicken?


Det är ju inte bara menyerna som blir fel utan även stora skyltar ibland. Som på ett av "mina" ställen på Klong Nin, Lanta Nature House, där blev det lite väl fel noterade jag när jag återvände i vintras. Men kul att det blev ett riktigt ord i alla fall. Den nya fina ljusskylten förkunnade att stället nu hette Lanta Nature Hour, vilket blir ännu mera humor om man översätter det fritt till svenska - Naturtimmen - vilket kan ge en helt andra associationer om vad det är för ett ställe. För övrigt så tycker jag att den gamla träskylten nedanför är så mycket finare än den nya plastiga ljusskylten. Men den syntes väl för dåligt kan jag tro.


Nature Hour / Nature House?

Telefonsamtalet...

"Äum, Bossen, vad skulle det stå på skylten nu igen?"
"Äh, åk för förbi och kolla på den gamla bara, där har ni facit, skriv av den!"

"Hm..ok, ser ut som det står..ok, no problem, det löser sig nog.."