Phiphi Longtail...

Kastar in en bild på Thailands motsvarighet till Pippi Långstrump. Jag tycker att det är humor.


Bilden är lånad av http://www.langrygg.com/ som även tecknat den.

Bilden är inte bara kul, det finns en annan poäng också, och det är just det där med "en slant vid sidan om" vilket är ett tråkigt kapitel i Thailand och andra länder där korruptionen är utbredd. Den vanlige semestersvensken kanske inte stöter på det särskilt ofta. Det skulle i så fall vara de som hyrt moppe och blir tagna av hjälmpolisen. Det blir "böter" några hundra Baht och så får man åka vidare. Det finns lite olika varianter på hur det där kan gå till. Men kanske det inte var böter utan just en diskret liten muta till de underbetalda konstaplarna Ting och Tong. Bestäm själva, det var nog böter ändå, för ni sparade ju kvittot, eller...?

Jag har själv aldrig åkt fast för att åka utan hjälm. För att åka utan, det gör jag så gott som jämt. Anledningen finns beskriven i inlägget "Like a moth to a flame".
På Lanta så står polisen bara uppe i Saladan och kollar så att hjälmlagen efterföljs. Det gör den sällan. Det blir snart extraslantar till konstaplarna som kan kosta på sig lite extra fredagsmys, vilket i Thailand nog inte betyder tacos och Så ska det låta nersjunken i en saccosäck.

Jag minns när hjälmlagen kom till, det var typ 1:a februari -97. Den gången befann vi oss på Patong Beach som då fortfarande var en rätt så charmig semesterort och inte alls gav några dödsångestattacker när man skulle styra ut sin 600 cc Honda Steed på Beach Road. Hade ju inte ens mc-kort på den tiden. Då i alla fall, på den tiden, så stod hjälmpolisen alltid vid enda trafikljuset i Patong en stund varje dag runt fyratiden. Det visste nästan alla om och vi åkte aldrig den vägen. Däremot så krånglade uthyraren när vi skulle lämna tillbaka våra HD-surrogat efter några dagar. Han gick runt hojarna och lyckades hitta en buckla på tanken som han stod och pekade på och menade att min kompis skulle ersätta. Han var naturligtvis oskyldig. Uthyraren vägrade lämna tillbaka passet och först efter en häftig diskussion med sura miner och han fått levererat några thailändska svordomar så gav han med sig. Undrar just hur många gånger han fått betalt för den skadan av andra turister?

Det där med uthyrare som försöker pungslå turister för påhittade uppkomna skador är idag ett stort problem på Patong Beach och andra större turistställen. Inte bara vespor utan i större grad jet-ski-uthyrarna som kräver enorma summor av de oskyldiga semesterfirarna. Jag ska ta upp det i ett annat inlägg.

Avslutar med en bild från förr.


Easy Rider! Det var då, Patong -97.


Kommentarer
Postat av: Grutt

Och sicken hoj det var för en liten noob som du, fast min lät bättre:)

2011-05-10 @ 20:35:11
Postat av: Frallan

Stämmer bra det Grutten. Finns på VHS och ligger bara och väntar på en digital konvertering!

2011-05-10 @ 21:18:21
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/index.html
Postat av: Jossan

Alltid lika underhållande att läsa din bligg Frallan! Keep up the good work man :D

2011-05-12 @ 11:07:32
URL: http://josefinebertram.blogg.se/
Postat av: Siri

Jag föll ju offer för hjälmpolisen, jag... men den här säsongen har det varit många kontroller i såväl Saladan och Long Beach - vissa säger att det beror på en ny polischef, kan det stämma?

2011-05-12 @ 11:36:20
URL: http://nerdsection.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0