Jet-Ski scam

Som jag nämnde i det förra inlägget så händer det att turister som hyr jet-ski blir pressade på orimligt stora summor för påhittade, eller faktiska skador som kan ha uppstått på maskinerna. Det är utstuderat och genomarbetat om hur utpressningen går till, vilket videon visar.

Försäkringar är bara att glömma så klart. Som vanligt. Även om jag har för mig att det gjordes ett försök till någon slags kollektiv försäkring på Phuket förr en gång.

Nu har jag själv aldrig råkat ut för jet-ski-utpressarna av den enkla anledning att jag aldrig hyrt någon jet-ski eller ens rör mig på de stora exploaterade turiststränderna där de där leksakerna förekommer.  Vill helst inte ha ett Skara Sommarland nere på stranden, utan nöjer mig med att guppa omkring på en luftmadrass lite då och då.

BBC gjorde ju en dokumentärserie som visades för något år sedan i svensk TV, den hette något i stil med "Trubbel i Thailand". Där fick man ju bl.a. se Patongs självutnämnde jet-ski-kung "JJ" som gick och hämtade hagelbössan och viftade med  framför de turister som inte riktigt förstått att det var dags att slanta upp reskassan.

Läs mer här: http://phuketwan.com/tourism/jet-ski-scam-gang-scares-aussies-phuket-13790/

Nu vet jag inte hur förekommande det här är, de flesta kanske bara har positiva upplevelser att berätta om. 
Men att det blir så här beror väl på den ständiga jakten på mer och mer pengar, och så krackelerar leendet någonstans efter vägen. Det gäller så klart överallt. Girighet är nog den värsta dödssynden.Kommentarer
Postat av: Susanna

Det är förjäkligt, går ju inte att värja sig mot dem....kanske filma dem som här/Susanna

2011-05-23 @ 04:35:17
URL: http://bangkok-life-susanna.blogspot.com
Postat av: Frallan

Jag tror att så länge "verksamheten" är sanktionerad av Kling & Klang så blir man aldrig av med problemet. Tråkigt eftersom det solkar ner Thailands rykte.

2011-05-23 @ 17:04:24
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0