Semesterindex 2011

Länderna i Sydostasien fortsätter att vara de billigaste resmålen. Här är senaste semesterindex som Vagabond presenterar i sin nätupplaga. Index baseras på kostnader på öl, måltider, taxiresor, hotellnätter osv. Tack vare den starka svenska kronan så har det blivit billigare att turista i andra länder. Sveriges index på 100 som vanligt.


Billigt 1. Sydostasien.

Länder som inte tagits med på listan är Laos, Vietnam och Kambodja, men jag skulle tippa på att de tre skulle kvala in i toppen med ett index mellan 40 och 45. Laos är ju betydligt billigare än Thailand, med undantag för Vientiane där hotellen tenderar ha en högre kostnad än övriga landet. Omvända förhållandet alltså jämfört med Thailand. Vietnam upplevde jag som generellt billigare än Thailand, men dyrare än Laos. Kambodja har jag inte besökt så där kan jag inte uttala mig om prisläget.


Billigt 2. USA.

Anmärkningvärda skillnader i prisnivån är Japan (108 till 82) och USA (98 till 82) som blivit betydligt billigare. Dollarn kostar bara drygt 6 kronor nu! Däremot så har Indonesien (44 till 67) och Brasilien (71 till 90) blivit dyrare att semestra i. Allra billigast av de 50 länderna som jämförts är Filippinerna.


Billigt 3. Japan.

Här är de tolv billigaste länderna!


Land

 Index 2011

Filippinerna

 42

Malaysia

 46

Thailand

 47

Indien

 48

Polen

 49

Tjeckien

 51

Rumänien

 53

Estland

 54

Litauen

 55

Bulgarien

 56

Ungern

 57

Kina

 60


Hela listan: http://vagabond.se/Redaktionellt/Nyheter/Billigare-att-semestra-utomlands-enligt-nytt-prisindex/


Billigast! Filippinerna!

Vill ändå inflika att resa i Filippinerna kan bli dyrare än man tror att resa i. Det är ju en önation och att ta sig runt mellan öarna gör man smidigast med inrikesflyg vilket gör att kostnaderna sticker iväg i höjden.
Men visst, ölen kostar ca tre spänn bara!


Happy Hour på Boracay, Filippinerna!


Kommentarer
Postat av: Peter

Kudos att du håller igång bloggen även när du är hemma =)Jag letar boende i New York nu, där skulle jag inte använda ordet "billigt". Kör back(alt trash)packer där och väntar med flashpackandet till Vegas.

2011-06-11 @ 12:00:30
Postat av: Frallan

Billigt är ju ett relativt begrepp förstås, och i det här fallet så har det blivit billigare tack vare den låga dollarkursen.Håll utkik efter kampanjer på hotellbokningssidorna!www.hotels.com och www.agoda.com

2011-06-11 @ 12:05:54
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: Kim

Jag håller inte med om att Filippinerna är billigare än Thailand!Jag har bott i Filippinerna och i Thailand i över 3 år och jag tycker definitivt att Filippinerna är dyrare generellt.Alkohol och barer är billigare, men hotell kostar nästan dubbelt så mycket ifall man är ute efter samma standard. Lägenheter är dubbla priser med uppemot 50% högre el- internet- kabel-TV-avgifter.Gatumaten är billig men inte billigare än thailand, dock saknar den variation och blir oerhört enformig i längden. Filippinerna importerar nästan alla produkter vilket innebär att hemmagjord mat består huvudsakligen av importerade varor och kostar därför mycket mer än i Thailand (som tillverkar mycket själva).Kläder är dock billigare, men kvalitén är mycket varierande.Summa-samarum.

I Filippinerna spenderar jag som singel ca 10000 SEK i månaden.

Motsvarande siffra i Thailand är ca 6000 SEK.

2011-07-07 @ 16:08:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0