Café Europa, Krabi Town

Edit 2019: Café Europa stängt.
 
Detta vattenhål för resenärer som varit på resande fot för länge med en diet på ris och nudlar är Café Europa en orgie i västerländska, eller ska vi säga danska läckerheter. Det har nog blivit ett besök här varje gång man har varit på väg hem, om vägen har gått via Krabi vill säga. Henrik och Finn som har drivit stället sedan 1990 är även behjälpliga med information om det mesta i Krabiregionen. De har även några rum till uthyrning ovanför restaurangen.


Deilige danska smörrebröd, sköljes med fördel ned med Chang och en "lilling"!

Under inspelningen av "Beach" så brukade Leonardo de Caprio komma hit och käka, och jag hörde att de även satt en plakett med hans namn på den stol han brukade sitta på, så vill man gnugga rumpan på den så har man ju det valet också. Det ville inte jag. Bläddrar man i menyn så kan man även se vilken rätt han föredrog att äta.
Läs boken "Beach" förresten, och som vanligt är boken mycket bättre än filmen.
Menyn är för övrigt rätt underhållande att läsa, med inslag av vitsar och roliga bilder.


Dansk humor...

Här är länken till deras hemsida http://www.cafeeuropa-krabi.com/ där det även finns lite broschyrer att ladda ner om olika utflyktmål osv.

Här nedan är en karta över Krabi Town där man ser Café Europa. Jag har även gulat i City Hotel  http://www.agoda.se/asia/thailand/krabi/city_hotel.html som erbjuder bra boende centralt. De har en ny och en gammal del som bara skiljer ett par hundra baht i pris. Jag har provat båda men föredrar den nya pga att det är skönare sängar där. Kostar ca 800 baht och då ingår även gratis wifi.
Jag har ringat in Night Market nere vid vattnet också och det är absolut värt ett besök. Billigt och gott på riktigt thailändsk vis med färgglada plaststolar och rangliga bord. Lika självklart man besöker Café Europa på vägen hem så besöker man självklart denna night market som första matstopp om man landat sent på Krabis flygplats och tillbringar en natt i stan. En morning glory här är ett måste. Recept och film finns i inlägget "Krabi Night Market" (Nov -10). De har öppnet varje dag och drar igång i skymningen.


Map Krabi Town