Bangkok MC-taxi

Att trafiken i Bangkok kan vara förödande vet alla som varit där, och det är inte alltid man kan ta Skytrain, eller BTS som den också kallas. Det finns även en tunnelbanelinje. Alternativen är vanlig meter-taxi som alltid lönar sig framför ett uppgjort pris med tuktuk, dessutom så slipper man avgaserna. Att åka tuktuk ska man så klart prova om aldrig gjort det förr, men är oftast en turistfälla. Undvik generösa erbjudanden om att se flera tempel för endast tio baht, det slutar alltid med att man hamnar i en juvelerarbutik där chaffisarna får provision om de tar med turister dit. Så finns förstås alternativet att åka mc-taxi, ett mycket smidigt sätt att sig igenom trafikstockningar. Som jag skrev i förra inlägget så har jag aldrig provat det förr, det har verkat på tok för riskfyllt. Men nu under mitt senaste besök i "The Big Mango" som Bangkok ibland kallas så fick jag för mig att detta skulle både konsumentgranskas och dokumenteras. Det blev totalt tre mc-turer vilka alla har filmats från bönpallen. Filmen ser ni här nedan. 

 
MC-brud med attityd. Dock ingen MC-taxi.
MC-brud med engelsk attityd. Dock ingen MC-taxi.

Förresten, lite kuriosa.

Apropå Bangkoks namn så säger thailändarna själva oftast Krung Thep om sin egen huvudstad. Namnet betyder Änglarnas Stad. Precis som Los Angeles alltså. Ett namn som för övrigt är väldigt nedkortat. Det långa namnet lyder på thai:

"Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit"

 Det skulle kunna översättas till:

"Änglarnas stad, den stora staden, den eviga juvelen, den oövervinneliga Indras stad, världshuvudstaden med nio värdefulla juveler, den lyckliga staden, staden med ett stort kungligt palats som liknar himlen där gudarna härskar efter att ha fötts på nytt, en stad given av Indra och byggd av Vishnukarn"

Hur som helst, här är filmen!Kommentarer
Postat av: Siri

Nu har jag bokat en natt på Nature Beach! Det blir troligtvis fler dagar där men det får jag ordna på plats. Gick jättesmidigt att ringa dit, taaaack så mycket!

2011-01-24 @ 09:14:24
URL: http://nerdsection.blogspot.com
Postat av: Frallan

Haha, bra Siri. Glöm nu inte att gå ner i baren och hälsa till Rambo också. Så kan du även prova att äta deras Hot Plate, den brukar vara uppskattad.

2011-01-24 @ 16:33:45
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: Siri

Du hade rätt, ditt namn öppnade dörrar :) Tror jag fick bättre priserbjudande pga det. Dock blev det bara en natt där, hade ju egentligen tänkt stanna på en och samma strand några dagar och rota mig, men istället hakade jag på några andra och förflyttade mig.(de hade en jääättegod chicken med cashewnötter!)

2011-01-31 @ 16:33:21
URL: http://nerdsection.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0