Cold feet

Förberedelserna för den tillfälliga emigrationen fortsätter och idag löste jag den största kostnaden jag har på hemmaplan genom att sälja firmabilen. Efter att ha pyntat av restvärdet på ett bräde så blev det i runda slängar 260'000 illbahtingar över. Det är lika mycket som bilen kostade i Kronor när den var ny. Så med den bilen såld och lägenheten uthyrd så har jag minimerat utgifterna.


None of my business anymore...

Bilden ovan är ju orsak nog att lämna fosterlandet över långa vargavintern!

Passade även på att göra ett uppehåll i pensionssparandet som var min tredje största utgift. Min bankman, (eller bankkvinna snarare) frågade mig om jag inte fått "kalla fötter" inför hela grejen att stanna borta så länge. Neej, det är ju det jag inte vill ha, jag vill ha varma fötter, därför hela grejen med att stanna borta så länge. Avskyr ju mest av allt kalla fötter, och att sätta mig i en kall bil. Det är mot alla mänskliga rättigheter anser jag.
Nej, i vinter blir det nog bara barfota i mina kurbitsmålade träskor. Det kommer bli stentufft på Lanta!

Fick dem 2002. Snart ingådda.


Clogs - Dalecarlia style! Träskor från Nusnäs! Sa jag att jag hatar foppatofflor? 
(Har Taste Like Chicken gått och blivit modeblogg?)

Det ska bli så skönt att slippa skrapa rutorna på den där bussen under kommande vinter. Och att slippa fundera på om materialet som kanske fryser sönder bak i skåpet. Och bara tanken på att tidigast i november 2012 så blir det dags att leta fram långkalsonger, mössa och vantar igen gör att detta känns extra bra!


Andra vändan med Engerix-B har blivit påfyllt också för ytterligare 450 spänn, och en försäkring har jag tecknat också för bortaperioden - hos Dalarnas - och den gick lös på ca 1200 spänn. Har förresten inte fått fakturan än. Kanske blev det gratis trots allt.

Visst fan. Lyckades få parkeringsböter300 riksdaler under tiden jag satt på banken och bröt mig och skrev på papprena om transsaktion och ägarbyte på bussen. Boten satt på rutan tio minuter efter tiden gått ut.
Kanske kan man hävda att nya ägaren ska betala böterna om nu bilen står i deras ägo...? Hehe

Visst fan 2. Fick ett mindre bra besked från Nancy förra veckan. Hon vågar inte jobba på Nature i vinter pga hennes ettårige son som det kan bli svårt att skaffa nanny åt vid eventuell sjukdom. Jag förstår problematiken och uppskattar att beskedet kom nu och inte senare. Det löser sig nog ändå.Nancy 2... Skoklassiker från förr


"Who needs Crocs when you've got the Clogs?"