Songkran Topless

Det alla snackar om nu på thaibloggar och i thailändsk media handlar om de tre tjejerna som dansade topless på ett lastbilsflak på Silom Road i Bangkok under Songkran. En vanlig svenne banan som är uppväxt i syndens näste, alltså i vårat eget svenska fosterland kanske inte höjer på ögonbrynen så mycket, utan skulle säkert se det som ett vågat studentspex. På sin höjd. Och att något liknande skulle hända i Thailand, med sitt bitvis dåliga rykte, samt med våra förutfattade meningar, så hade nog ingen svensk blivit förvånad över detta tilltag.

Men i Thailand har det slagit igenom stort i medierna. En opinionsundersökning visade att 94 procent av över tusen tillfrågade Bangkok-bor hade hört talas om nyheten. Samma undersökning visade också att 91 procent tyckte att det thailändska samhället länge har försämrats.

"Dansöserna" ska få böta blygsamma 500 Baht för förargelseväckande beteende på offentlig plats, medan den som har laddat upp klippet på nätet riskerar fängelse i 5 år, samt böter på 100 000 Baht.

Kulturministern kallade händelsen en förolämpning mot landets traditioner och värderingar...

Många har skrivit om händelsen, men ingen har vågat visa klippet vad jag har förstått i alla fall. Nä, vem vill riskera att hamna fem år på Bangkok Hilton, eller Bang Kwang Central Prison som det egentligen heter.

Men det dröjde inte länge innan en thaivän delade klippet på Facebook där jag såg det idag.

Jag lägger ingen personlig värdering i händelsen, det överlåter jag till er. Jag bara förmedlar.

silom1
Vågad Vattenfestival... Orsakar kaos i Thailändsk media.


Kommentarer
Postat av: Jimmie Edfeldt

Den videon hade ja velat se ;)

2011-05-19 @ 18:27:37
URL: http://jimmieboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0