Asia Mega City Deluxe Tour 2010/2011

-Men det finns ju Hilton i Kuala Lumpur också...

Det var så käre bror sammanfattade saken innan vi lade på luren.

Asia Mega City Deluxe Tour 2010/2011. Ja, så får den nya resan kallas efter en smärre ändring i resplanerna. Som jag skrev här nere i ett tidigare inlägg så har jag nu också klämt in en fyradagarstur till Tokyo mitt i alltihopa.

Av den anledningen ringde jag till prismedvetne bror som nyss varit i Kuala Lumpur och torde sitta inne på färsk info om ett schyst och prisvärt boende centralt i "Kulan". Själv har jag ju inte varit i Kulan sedan -04 då jag och käre K bodde på hyfsat fina Corus Hotel nära Petronas, men offside från allt annat.

På grund av en allt tunnare madrass så hade jag siktet inställt på något annat än ett flashpackerhotell. Han tipsade om Swiss Inn Hotel för en billig peng alldeles nära Petaling Street. Så fick det bli. Lät bra. En liten stund.

Sedan fick jag tips från annat håll på Hilton igen, samt att jag hade en rabbatkupong från Supersaver Travel på 300:- som gällde på nämnda hotell såg jag också. Inte mycket att tveka på. Klicka, boka, bekräfta och...betala, hm? Inser i det här läget att jag för första gången i livet har tappat mitt VISA-kort. Puts väck, gått upp i rök. Aldrig hänt förr. (Ja, förutom den gången i Bangkok -94 då en ATM i närheten av Khao San Road tuggade i sig kortet så att jag stod där med skägget i brevlådan och kände mig fånig med 100 baht kvar i fickan och två dagar till hemresan och brorsan kvar i södra Thailand...)

Fick istället ta fram firmakortet och betala med det. Kanske kan vara avdragsgillt om jag hävdar att jag varit i Malaysia och studerat färgsättning...


 Bild från Hiltons hemsida.

Kontentan av detta är alltså att jag kommer att besöka dessa fyra (HK, KL, Tokyo, BKK) megastäder under resan och kommer bo fint i alla fall i tre av dessa. I Tokyo så blir nog första natten i något "Capsule Hotel" eftersom jag landar sent. Sedan tänkte jag mig ett tradionellt "Ryokan" för en så japansk (och prisvärd) upplevelse som möjligt!

Capsule Hotel i Shinjuku, Tokyo  Traditionellt boende. Futonmatta osv...

Resplan so far:

8 Dec. Avfärd Arlanda - Zurich - Hong Kong (Swiss Air, 6900:- tor).
13 Dec. Flyg Hong kong - Phuket (AirAsia, 1400:- enkel).
15 Dec. Båt till Ko Lanta.
Spenderar tre-fyra veckor på Nature Beach Resort, Ko Lanta.
Runt 7 Jan. På något sätt mot Kuala Lumpur. Båt, buss, tåg?
9 Jan. Flyg till Tokyo (AirAsia, 2400:- tor)
13 Jan. Flyg tillbaka till Kuala Lumpur (AirAsia)
15 Jan. Flyg upp till Bangkok (AirAsia 500:- enkel)
19 Jan. Bangkok- Zurich - Arlanda

Asia Mega City Deluxe Tour 2010/2011
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0