Tokyo insomnia

 

Det här flashpackerdeluxandet på boendefronten har tvingat ner mig i ekonomisk brygga, och då har jag inte löst logifrågan i Tokyo ännu.

Madrassen ser allt tunnare ut och jag har planerat att bo tradionellt och billigt i ett s.k. Ryokan med tatami-mattor och rispappersväggar. Har således googlat mängder med Ryokan, men de ligger alltid lite offside i denna gigantiska 25-miljonersstad.


Hittade ett som verkade mysigt men det var ju synd att det låg helt fel och jag har inte tid att sitta på metron hela dagarna. Här är länken i alla fall om ni någon gång hamnar i Tokyo... http://www.kangetsu.com/sub7.htm


Så tittar man så klart på hotellalternativen då de har rätt sjysta kampanjer med prisvärt boende, ja med Japan-mått mätt alltså. Bättre lägen också.


Just nu lutar det åt Shibuya, eventuellt åt Shinjuku, men det är så sjukt stort stationsområde, världens största faktiskt och tar man fel uppgång så är man vilse direkt. Det vet jag, för det har jag provat.


Eftersom flyget landar sent och jag säkert inte är inne i stan före midnatt så vill man ju heller inte boka in en dyr hotellnatt när man kommer, så då får det bli ett kapselhotell som jag nämde tidigare, eller kanske ett L'otel (Love Hotel) där kärlekskranka japaner brukar hyra rum per timme, "rest" som det kallas, eller om man vill stanna hela natten brukar det vara ok att checka in efter 23.00 ca, då kallas det "stay".


Ett L'otel har nästan alltid ett tema, antingen hela hotellet eller olika på varje rum. Eftersom japanerna kan vara ganska kinky av sig så kan det verkligen spåra ur, när de får spåna fritt. Man kan ju bildgoogla så får man se lite kul grejer.


Jag bodde på ett L'otel i Shibuya -07, temat var diskret marockanskt om jag minns rätt, litet men fräscht rum och det kostade 8000 Yen, vilket är ca 600 SEK.


För övrigt så vimlar det av L'otels i Shibuya så det är bara att gå omkring och leta.
Så alltså, kommer man sent så får man ett bra rum centralt till ett bra pris.


Så planen nu är kapsel eller L'otel första natten, sedan ett kampanjhotell på gångavstånd och inga julklappar. Typ.

Love Hotel i Shibuya,