A flashpacker's got to do what a...

Nu gjorde jag det igen. Jag kunde inte hålla mig. Alltså,  jag hade de bästa intentioner att inte fläska på. Tänkte att nu får jag hålla igen lite. Jag insåg att jag inte hade räknat ut riktigt hur jag skulle ta mig till Kuala Lumpur från Lanta inför Tokyo-flyget. Jag gillar ju tåget, det är trevligt och billigt och smidigt. Oftast i alla fall. Klickade upp kartan över Malacka-halvön och insåg att det är ju en bra bit ner till Kulan. Sedan dessa byten och gränsprocedurer osv gjorde att jag lade ner hela tågidén. Stängde ner www.seat61.com och öppnade istället min vana trogen www.airasia.com bara för att inse att priserna har börjat dra iväg nu inför högsäsongen. No time to lose. Boka, klicka, betala, och en massa illbahtingar fattigare igen.

Eftersom flygtiderna inte matchar varandra så var jag helt enkelt tvungen att spendera ännu en natt i Malaysias huvudstad. Har varit i Kulan förr, men det är väl inte så häftigt där egentligen, så att stanna ytterliggare tid där känns mest onödigt. Kollade således på Swiss Inn som brorsan tipsade om, de tar ca 350:- för en natt. Men det bästa med Kulan är ju att man kan bo billigt på lyxhotell där så det känns ju dumsnålt att inte passa på att uppgradera sitt boende. Sagt och gjort. Jag tog mitt ansvar som flashpacker och klickade in på www.hotels.com för att kolla hur landet låg så att säga. Det var inte mycket att snacka om. Femstjärniga Le Meridien http://www.lemeridienkualalumpur.com/ körde kampanj på redan "billiga" priser och begärde blygsamma 700:- för ett standardrum. Herregud, i sammanhanget är det inte mycket, som en jämförelse, tänk vad många gånger man varit på Wasastugan i sin forna ungdom och spillt de där hundralapparna på skjortan. Till vilken nytta?

Portal Le Meridien

Förresten så är det min transsibiriska/japanska kompis Mias fel, det var hon som gjorde mig införstådd med att bo flådigt på flashiga hotell är också ett sätt att resa. Det behöver inte bara vara så att man ska ha logi för natten, utan boendet är själva vitsen med resan. Så hade jag aldrig sett på det tidigare. Men fan så kul när man väl provat att lätta på lädret lite grann.

Ja nu återstår det väl att se om man ens når så mycket längre än till Hongkong. Rapport kom idag om fågelinfluensan brutit ut där igen för första gången sedan 2003, samt att en svensk kvinna dött när hon badat i Thailand. Troligen orsakat av kubmaneter. Allt enligt den alltid så tillförlitliga kvällstidningen som kallar sig Aftonbladet...


Kommentarer
Postat av: Mia

Skyll på mig du... Men njut, fy fasen va nice. Goda vänner kom från Maldiverna igår och nu snackar vi!! Jag tror det blir en resa dit snart :)

2010-11-19 @ 11:42:41
Postat av: Frallan

Bra Mia. Passa på innan alla koraller dött bara!

2010-11-19 @ 19:54:13
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/index.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0