Wan Sunset, Kantiang Bay

Wan Sunset är en av alla smårestauranger som växt upp på klippkanten på södra änden om Kantiang Bay. För bara några år sedan var det mest bara djungel på den här sträckan och ingen hade väl kommit på tanken att bebygga den här rasbranten, men nu poppar de upp en efter en, små syltor på långa styltor.
 
 
 
 
Utsikten mot havet och Kantiang Bay är magnifik och dragningskraften är stor. Vi tog vespan hit en eftermiddag för att insupa vyn och eventuellt något tuggbart. Att det blev just Wan Sunset var mest en slump.
 
 
 
 
 
I de allra flesta fall (det finns undantag) så har det visat sig att de bästa restaurangerna på Lanta drivs av inflyttade buddhister från norra Thailand. Det är möjligt att det finns vissa skillnader i matkulturen mellan religionerna, men jag tror att främsta orsaken är att de inflyttade kan sin sak och har kommit hit för att de är målmedvetna och har förstått att de kan göra business där turisterna finns. För de bofasta är det nog en annan femma. De har marken redan och öppnar upp en restaurang utan förkunskaper där de kränger mat av varierande kvalitet. /Källa feeling..
 
Av den orsaken är jag ibland orättvist skeptisk till de bofastas restauranger, så även denna gång på Wan Sunset, men när jag såg att de hade spicy green mango salad på menyn var jag bara tvungen att prova.
 
 
Spicy mango salad, Wan Sunset. Kantiang Bay, Ko Lanta.
 
 
Jag blev positivt överraskad, anrättningen var perfekt balanserad och jag ska erkänna att jag inte hade förväntat mig detta på ett mussehak. Vi beställde även en chicken satay men den var alldeles för torr och smaklös, så jag fick väl delvis mina fördomar bekräftade. Mangoshaken fanns det dock inget att anmärka på. Öns bästa Green Mango Salad har jag fått på Beautiful Restaurant i Old Town.