* Recept chang, recept

Recept Chang-burgare med chili

 
Recept:
 
1-2 Chang till matlagningen
Fläskfärs (kräver 2 Chang) eller Nötfärs (1 Chang räcker)
Ägg
Chili
Salt & peppar
 
Västerbottenost
Rödlök
Gammeldags skivad gurka
Ruccola, mangold eller liknande snygg sallad
Oekologiska körsbärstomater
Jalapeño
Hamburgerdressing, och bröd förstås.
 
 
 
 
 
Blanda färs med ägg, hackad chili och kryddor. Forma till lagom stora biffar och platta till lite då de har en tendens att dra ihop sig under stekningen och anta formen av en tennisboll.
 
Nu kommer vi till det viktiga. Om du valt fläskfärs så tar det lite längre tid att steka, och för att kontrollera stektiden så öppnar du en Chang när du lägger burgarna i stekpannan. I den händelse du är en luttrad thairesenär så är det dags att vända på biffarna när den första Changen är urdrucken.
 
Öppna den andra Changen och drick halva innan du lägger på så många skivor Västerbottenost som ditt BMI-index tillåter. Rosta bröden lätt, ungefär lika lång tid som det tar att svepa resten av Chang nummer 2.
Nu är burgarna färdigstekta, med en snygg stekyta och fortfarande saftiga.
 
I det fall du valt nötfärs så halveras stektiden, det vill säga att man vänder burgarna efter en halvt urdrucken Chang, och det således bara går åt en flaska till matlagningen. Det är lätt att tro att det här skulle vara ett mer ekonomiskt alternativ, men låt er inte luras, Chang nummer 2 slinker lätt ner i strupen med resterande chilikärnor som fastnat i gommen.
 
Bygg ihop Chang-burgarna på ett snyggt sätt och ta ett foto som inte behöver skämmas för sig på Instagram eller annat valfritt socialt medium.
 
För genuin thaikänsla: Servera med fickvarma Chang med isbitar upphällda i plåtkoppar. Gärna på ett rangligt campingbord.
 
Obs! Det går ej att byta ut Changen mot Singha. Hela receptet skulle falla som lyktorna efter en Loy Krathong-festival.
 
#1 - - Peter:

Mer Chang åt folket.

#2 - - Nicke:

Måste testas!