* Recept baan na bang chang, beer chang, chang, jack johnson, pork, pulled, recept

Recept Pulled Pork á la Chang

En av bloggens populäraste inlägg är receptet på Spicy Salad med ett flertal träffar varje vecka. Till och med så poppis att en blogg som bara skriver om thaimat snott min privata bild på en spicy beef salad och lagt upp på sin egen sida utan att ange källa.
 
Jag tänkte här dela med mig av mitt eget mycket enkla recept på pulled pork. Ja jag vet att jag är hopplöst efter och att antagligen ingen gör denna maträtt längre. För egen del har jag ingen aning om vad som passar att äta till denna anrättning, men blir gott i ett tortillabröd upptäckte jag.
 
Recept:
 
Köttbit
Chang
BBQ-sås
Lök
Tomat
Salt & Peppar
 
 
 
Ta ett stycke picnicbog (om du är en trashpacker), eller fläskkarré (om du är en flashpacker), badda in med kryddorna och kasta ner i en gjutjärnsgryta. Häll i Changen och BBQ-såsen, och lägg i grönsakerna. Se till att köttet är täckt av vätskan. Låt alla ingredienser stå och småsnacka under lock i flera timmar.
 
Under tiden kan man skotta snö, stapla om veden, byta blöja och leta lämpliga hotell i Bangkok inför nästa vistelse i Thailand. Om man under denna process misstänker att den pullade porken kanske kommer ha för mycket köttsmak så slår man i lite mera Chang i grytan bara.
 
När allt är klart plockar man upp köttbiten och de fragment som eventuellt återstår av grönsakerna och river sönder med ett par gafflar och blandar runt med lite av Chang-skyn från grytan.
Servera med valfritt tillbehör och kalla Chang.
 
Musik som passar till är gamla hits av Jack Johnson, som verkar vara en slags husgud i Thailand, och som ofta hörs ljuda från strandbarerna på turistöarna. 
.
 
Min originalbild.
 
 
 
Snart kommer recept på goda Chang-burgare också.
 
 
 
Jack Johnson - All at Once