* Recept mango, moose, papaya salad, recept, spicy salad

Recept Spicy Moose & Mango Salad

Här kommer en variant på spicy salad som på svenska skulle kunna kallas kryddig älg- och mangosallad.
 
Grundreceptet är samma som spicy beef salad, klicka på länken för receptet.
 
Spicy moose & mango salad
 
Ta en bit filé eller entrecôte av älg. Krydda runt om med salt och peppar och bryn på i en stekpanna.
Kasta sedan in i ugnen på 125°c tills köttet har en innetemp på ca 65°c. Använd stektermometer, vilket är trovärdigare än att mäta tiden i antal urdruckna Chang, som i receptet för Changburgare. Låt svalna lite och skär upp i mindre bitar.
 
Förutom de vanliga grönsakerna så tar man också en mogen mango och skär strimlor av, vilket ger en syrlig och söt touch på den här salladen.
 
En annan ingrediens som ger ytterligare en dimension är att även använda inlagd ingefära, men den får man vara mer försiktig med då den lätt tar över smakerna. Hittas i thaibutiker.
 
 
 
Två hemliga ingredienser för lyckad matlagning. Inlagd ingefära och bladselleri

 
Jag har även upptäckt en till krydda som passar i alla former av Spicy Salad, på thai heter den ขึ้นช่าย, typ kunn chai, eller helt enkelt bladselleri. Ibland hittar man dessa små blad på vanlig stjälkselleri på Ica, men den är för besk. Köp hellre på thaibutik. Och kom ihåg att använda riktig fisksås, nam pla, till dressingen, annars faller alltihopa. De två enda sorterna som duger hittar du i receptet till Spicy Salmon Salad. Blanda sedan ihop rubbet och servera med ris och Chang.