Veckan i Instagram

Veckan som gick. Visat i bilder. Och nu endast en sista vecka kvar på hemmaplan innan det är dags att dra sig mot värmen igen.
 
Visumet beviljat. Double Entry. Gick bra utan att ha den andra inresan dokumenterad. Istället skrev jag en sånt där snyggt formellt brev på engelska. Ett så kallat Visa Explanation Letter. De som är insatta vet att man kan bli nekad visum om man inte har alla in- och utresor dokumenterade, och ringer man till konsulatet i Sveriges framstjärt så säger de att de kräver kopior på resedokumenten.
 
Så igår kom första snön inblåsandes precis som jag beställt thaikäk. Tyckte det blev en bra bild som förmedlar den isande kalla årstiden som är på ingång nu, och samtidigt skylten som enda färgklick som gör sitt bästa för att hålla den så kallade "drömmen om Thailand" vid liv. Poetiskt va, eller snarare patetiskt kanske.
 
Den här bilden är tagen uppe på Rostbergets topp väster om Mora, bara tre dagar innan bilden ovanför. Trots att jag haft fäbodstugan i Rostberg i tio år så har jag bara klättrat upp på själva toppen två gånger. Första gången var för drygt ett år sedan strax innan min säsong på Lanta började. Så klar och frisk luft som det är här uppe, och den otroliga tystnaden här uppe en kylslagen och vindstilla höstdag som denna är oslagbar. Där kan Thailand aldrig tävla med Sverige.
 
Är inne i svenskar-som-sitter-i-fängelse-utomlands-träsket och klämde den här biografin om den så kallade Diplomatdottern som blev dömd till typ 50 år på "Bangkok Hilton" för heroinsmuggling. Ska återkomma i ett senare inlägg om hela grejen. Har nu börjat på Glöm att ni har en dotter som är skriven av Sandra Gregory, som samtidigt som "Diplomatdottern" Karolina Johnsson satt på Lard Yao, som kvinnofängelset egentligen heter.
Det absurda är att jag hittar gemensamma vänner på fejan. Ja så liten är världen.
 
Här ett självporträtt taget i en tuk tuk i Phnom Penh på väg ut mot The Killing Fields.
Hittade bilden i en bortslarvad Kambodjamapp.
 
En favoritbild på söta Dow. Hon är ingift och arbetar på Nature Beach. En riktig linslus är hon och vill alltid att man ska fota henne. Suay mai, suay mai? (typ, Snygg eller?) frågar hon alltid och vill genast titta på bilden i displayen. Just här blev hon lite blyg eftersom hon höll på att arrangera om slöjan och inte var helt bekväm med kameran i det läget. Trots det så flinade hon upp sig mot linsen. Ögonen säger allt. Bilden är några år gammal och jag har instagrammat den i efterhand. Nuförtiden är det inte alltid lika noga med slöjan.
 
Med Ammy på favoritstället Noon Viewpoint på Alla Hjärtans Dag. För övrigt ännu en linslus.
 
Takbaren AmBar på Four Points By Sheraton i Bangkok där jag bokat rum när jag landar nästa vecka. En recension på hotellet kommer naturligtvis senare. Ser fram emot att ta en drink med spritimportören här nästa helg.
 
Fantomengrottan utanför Lanta där skattkistan från förra säsongen ligger nergrävd. Ska bara hitta kartan nu.
 
För övrigt så har firman gått på halvfart sista veckan och med morgonens besked så blev nästa veckas båda uppdrag uppskjutet, vilket betyder inställt för mig eftersom jag ska åka snart. Lite snopet, så med facit i hand så hade jag lika gärna kunna åka idag, och hunnit med ett mingel på en inflyttningsfest i Bangkok i morgon. Det hade ju varit skitcoolt inbillar jag mig... 
Det har trots allt blivit ett par coola motivtapeter uppsatta nu. Min marknadsföring verkar ge frukt.
 
 
 
Men det blir skönt att bara softa nästa vecka. Läsa, skriva och packa i lugn och ro. Det viktigaste har jag tagit fram redan. Som synes..
 
Whats wrong with this picture...?
 
 
Avslutar med ett kort klipp med den obeskrivliga tystnaden från Rostberget.
Vindstilla och alla insekter hade gått och lagt sig.
The Sound of Silence. Sweden-Thailand 1-0.
#1 - - Grutt:

Ha det bäst bästeFrank!

#2 - - Frallan:

Yes. Ska göra mitt bästa.