New Giik?

Kom på en rolig felsägning jag råkade utsätta Eat för när jag försökte prata thai.

Det hela utspelade sig då i Juni när Chets släkt från Phattalung var på besök och Eat skulle laga mat till allihopa, och jag var också inblandad i det där kvällen till ära. Det var både tigerräkor, krabba, bläckfisk, morning glory mm på matsedeln.

Eat stod i köket och kämpade med alla rätter själv och försökte styra upp med uppläggningen och dukningen osv., de andra var också där men stod bara och tittade då jag kom in och präktigt och klatchigt skulle erbjuda min hjälp på thai och sa:

"Mi arai hai cheow bang khap?" vilket betyder ungefär "Behöver du hjälp med någonting?" (trodde jag...)

Eat tittade upp på mig lite finurligt och sa: "Papa Frank, do you know you just asked me if I need a..."giik*"?"

Jag bara: "Oh ye, really? haha. Sorry...but..well... do you? Haha, sorry Chet, just joking!"

Tänkte att det kanske inte var läge att spinna vidare på den när hennes inte bara make Chet, tillika polischef på Lanta, utan också släkten som inte träffat mig förr nu stod och tittade på mig och inte visste hur de skulle reagera på farangens erbjudande.

"Well, I'll bring out the gimps...I mean the shrimps!"

*("giik" är det thailändska uttrycket för "lover boy", eller rätt och slätt KK som vi skulle ha sagt på modermålet!)

Fotnot: Språkfelet bestod som vanligt i thailändskan i uttalet. Det var något med ordet "cheow" som blev fel, och jag har fortfarande inte lärt mig hur man ska uttala det korrekt för att det ska bli rätt.

Men maten var hur som helst gudomlig, jag kunde inte sluta äta. Det bjöds på stora flaskor varma Singah också som vi kylde ner hjälpligt med isbitar. Det förvånade mig först att de bjöd på alkohol då de är muslimer, men sedan kom jag på att Chet har ju varit buddhist men konverterade då han gifte sig med Eat! Alltså var det ju Chets fortfarande buddhistiska släkt som hade fixat drickat!

Eat in kitchen...

Eat in kitchen...


Alina with giant crab

Alina frossar i sig en krabba modell deluxe!


#1 - - Jimmie Edfeldt:

haha.. Är en hel del å lära sej... Va har ja gett mej in i?