Översvämningar

Lo-So

* Hittills har 41 personer dött pga översvämningarna i centrala och norra Thailand. Dammar i Chao Phraya River norr om Bangkok släpper ut 4000 kubikmeter vatten i sekunden och vattenmassorna beräknas nå huvustaden inom ett par dagar. Kritiska nivån är dock bara 3000 kubik per sekund innan delar av staden riskerar att översvämmas! Kommer bli intressant att följa.

Översvämning (lånad bild)

* En tsunamivarning har utfärdats vid Sumatra av de indonesiska myndigheterna efter en kraftig jordbävning. 7,5 på Richterskalan. Men enligt Stilla havets tsunamivarningscentral så är inga större skador att vänta.

* Burma har förresten bytt både flagga, nationalsång och officiellt namn inför det val som ska hållas den 7 november. En order om att alla gamla flaggor ska brännas har också gått ut.
Hur vore det om de bytte ut militärjuntan istället?

Burmas nya flagga.   (Foto Scanpix. Lånad av Sydsvenskan)



Hi-So

* Nätresebyrån Mr Jet
som har en lysande kundservice. Bara någon timme efter jag efterlyst mitt Amadeus bokningsnummer så fick jag svaret i min mailbox! www.mrjet.se Sådant ska så klart premieras här!
Dessutom så är Mr Jet en av få nätresebyråer som erbjuder s.k. "open jaw"-biljetter, dvs. utresa till en ort och hemresan från en annan ort, vilket var lämpligt för mig på kommande resa!

(Bara man har sitt Amadeus-nummer så kan man kolla statusen på sitt flyg på www.checkmytrip.com )

Mr Jet


* Nätresebyrån Supersavertravel som med jämna mellanrum mailar ut rabattkuponger på hotell. De brukar ligga på 300 SEK och jag nyttjade senaste rabatten på Hilton-bokningen i Kuala Lumpur!

Supersavertravel


Avslutar med en trevlig matbild från Siam Paragon i Bangkok!

Sushi Deluxe på Siam Paragon


#1 - - Jossan:

Det var illa att de inte räknade med större skador. Minst 100 000 döda i Indonesien, usch får ont i magen :(

#2 - - Frallan:

Ja Jossan, jag hörde på radion idag att det var ca tre meter höga vågor!