Julafton i Bangkok

Trots min nyutvecklade fobi mot att boka flygbiljetter på nätet kunde jag inte hålla mig till måndagen då den analoga resebyrån öppnar. Efter att ha kollat på resor runt höstlovet som visade sig vara orimligt dyra, så gjorde jag för skojs skull en sökning på december och fann till min förvåning riktiga klipperbjudanden som gjorde att handsvetten tilltog markant. Det här gick inte att bortse ifrån. Billigast hittade jag med Aeroflot för 12 500:- för hela sällskapet, alltså jag själv, Hjärter Dam och Mini-Godzilla. Men kunde ryssen vara något att hänga i julgran? Jag var tveksam. Eftersom fobin ändå stoppade mig från en nätbokning så tog jag istället junior i vagnen och stegade ner till den lokala resebyrån, bara för att konstatera att de inte längre håller lördagsöppet. Fick väl lugna mig ett par dagar och tänka över det här med ryssarna.
 
 
Två solar? Nu fattar man ju varför det är så jävla varmt i Bangkok... 
 
 
Men nu hade jag fått blodad tand och provade en annan söksida och hittade biljetter med Emirates för ca 15 000:-, och som naturligtvis gav mig hjärtklappning. Det här var för bra för att bara släppa, och kunde absolut inte vänta till måndagen, så jag klickade mig vidare till Odenresor samtidigt som jag ropade ut i luften till mina tilltänkta reskamrater; "Jag har hittat något!". Med darrig hand och ökad puls började jag fylla i uppgifterna, då fobin grundar sig i tidigare slarv när jag bokat på nätet, det har handlat om missade mellannamn (något de sket i på Arlanda) och fel födelsedatum på junior (hann precis se det innan jag bekräftade betalningen den gången).
 
Med stor koncentration och noggrannhet tryckte jag in bokstäverna när allt plötsligt slocknade på kontoret. Jag hade inte märkt att Mini-Godzilla ljudlöst krupit in under skrivbordet och nu stängt av strömbrytaren på skarvdosan i någon form av protest.
"Näääeej!" skrek jag på inandning och stirrade på monstret under bordet, men han svarade bara med lugn blick,
"Vi måste åka flygplan nu pappa"
"Ja, men jag försöker ju boka ett nu för bövulen.."
"Tåg också..."
 
Efter att ha startat om datorn och förpassat monstret till övervåningen och mutat med thailändska riskakor draperade i karamell, samt ett dussin avsnitt med Oddbods på YouTube, så kunde jag hitta samma biljett igen och efter ett otal extrakontroller på namn och datum slutföra bokningen i lugn och ro. Så gott det nu gick med darrig hand.
 
 
Beach 2017 
 
 
Men det ska bli skönt att komma iväg igen. Junior förstår allt mer och pratar ofta om bada poolen, och åka flygplan. Jag har med jämna mellanrum uppdaterat hans minnen genom att visa bilder och videor från förra resan. Framför allt blir det skönt för Hjärter Dam att få komma hem igen, att "få balans i livet " som hon säger, andas Thailand och träffa familjen. Hennes föräldrar längtar enormt efter sitt barnbarn. 
 
 
 
 
Jag själv kunde resten av söndagen återigen ägna mig åt min svinbilliga hobby, åtminstone om ser till årsbasis, att leta och boka lämpligt lyxhotell i Bangkok. Jag var väldigt nära att boka femstjärniga Akyra Thonglor som verkade ha väldigt rimliga priser, men såg i sista stund att det pågår renoveringar där för tillfället. Istället blev det Radisson Blu Plaza på Sukhumvit, mellan BTS Asok och Phrom Phong. Så vi startar där tre nätter innan vi antingen drar till beachen eller om det nu blir hembyn Nong Mak Fai. Vilken beach det blir vet vi inte än. Ko Chang kanske, eller Lanta igen. Skulle fan inte förvåna mig.
 
 
 
 
Det blir nästan tre veckors resa med flyg hem på menlösa barnens dag, den 28:e december. Första julen i Thailand på fem år alltså, exakt lika länge sedan som jag träffade Hjärter Dam där. Men det återstår att se om själva julafton kommer att tillbringas i Bangkok eller någon annastans. Att det blir en varm jul i år är dock ställt utom rimligt tvivel.
 
Nu får vi bara hoppas att Nordkorea och Amerika håller sams så att det inte blir något spektakel i världen.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Grutt:

Låter alldeles underbart!
Att Junior ser fram emot flyg och hägrande bad kanske underlättar själva resandet dit?
Bon voyage oavsett!