Bangkok bangkok hotell

3 hotelldoldisar i Bangkok

The Atlanta
 
Atlanta är ett anrikt hotell med strikta förhållningsregler, och det är inte ens säkert att man får checka in även om man har gjort en förbokning. Hotellet går bara att boka genom deras egna hemsida och hittas alltså inte på de stora bokningssidorna på nätet, därför är det också helt okänt för de flesta. Hotellet har absolut nolltolerans mot sexturister och det räcker tydligen med bara misstanken för att man ska bli nekad. Förvildade typer med opassande uppsyn och beteende (alltså den typen som ger turister och sina landsmän ett dåligt rykte) är heller inte välkomna. Däremot är barnfamiljer mycket välkomna, MEN bara om man har pli på ungarna, och Atlanta understryker att hotellet inte är en lekplats och kidsen får absolut inte störa de andra gästerna.
 
"Borderline cases are not given the benefit of the doubt..."
 
Det som gör hotellet intressant är att de bevarat sin originalinredning - åtminstone i lobbyn och restaurangen -  från öppningen 1952. Jag gillar verkligen det schackrutiga golvet och de röda tapeterna. Rummen ser däremot riktigt tråkiga ut. Atlanta var också det första hotellet i Bangkok med pool, och 1962 spelade den då unge thailändske kungen saxofon här med Louis Armstrong och Benny Goodman.
Rum från ca 900 THB med tillägg för extrapersoner. Väldigt rörigt på hemsidan om de olika rumsalternativen, för övrigt en hemsida som har en design från internets födelse.
 
 
The Atlanta.
 
The Atlanta
 
 
 
 
 
 
 
klapsons The River Residences Bangkok
 
klapsons (som de envisas med att stava med litet "k") är till skillnad mot Atlanta ett helt nytt hotell, eller snarare recidence som de kallar det, dvs att det mer liknar lägenheter utrustade med kök och tvättmaskin. klapsons ligger inhyst i The River - North Tower) som alltså är det lite lägre av de två tornen, endast 152 meter, mot det södra som är 266 meter och Thailands nu tredje högsta byggnad efter att MaHa Nakhon stod färdigt hösten 2016. Beläget vid floden på Thonburi-sidan ger en magnifik utsikt mot Bangkoks skyline och bland annat State Tower med Bangkoks antagligen populäraste hotell Lebua på andra sidan floden.
 
Eftersom klapsons uttryckligen är ett recidence så kan man bara boka boende här månadsvis om man använder sig av de stora bokningssidorna, men efter lite efterforskning bland kommentarerna på Tripadvisor så verkar det som gäster har haft möjlighet att boka ett fåtal nätter också. Rummen - eller lägenheterna - finns i olika storlekar och kostar från ca 88 000 THB för en månad, alltså utslaget blir det ca 3000 THB/natt.
 
 
 
klapsons
 
 
Prisexempel Booking
 
 
 
 
 
 
 
Loy La Long Hotel
 
Loy La Long är ett charmigt hotell med bara sju rum, beläget precis intill Chao Praya River i Chinatown. Alla rum är olika inredda och tydligast ser man på deras egna hemsida hur de ser ut och vad de kostar. Finns på Agoda också. Ett spann från 2700 THB till 4900 THB (om man inte behöver extrasängar). Frukost ingår. Närmsta MRT är Hualamphong, men kan också nås med flodbåten till kajerna Krom jao ta pier (N4), eller Ratchawong pier (N5). LLL som det också kort kallas är rankat som nummer 17 (av 595) under kategorin B&B/värdshus på Tripadvisor. (Obs, notera att kartnålen är felplacerad på TA). Det skulle vara intressant att prova det här stället även om jag misstänker att det är jävligt lyhört, och man skulle säkert bli irriterad från allt oljud ute på floden. Positivt är gångavstånd till min absoluta favoritrestaurang i Bangkok, T & K Seafood uppe på Yaowarat.
LLL har också figurerat i populära filmen Bangkok Traffic Love Story.
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
Alla bilder i det här inlägget är snodda från nätet. Fotografer okända.