3 x Hotell i Phnom Penh

Här är tips på tre prisvärda och trevliga hotell i Phnom Penh.
 
 
Blue Lime
 
Första mötet med ett nytt land brukar vara speciellt, och därför ligger Blue Lime mig närmast om hjärtat. Hotellet är mysigt och har chica rymliga rum med möbler i polerad betong. Det låter kanske inte så trevligt men här funkar det. Det är i alla fall ingen som kan kasta ut sängen genom fönstret. TV, wifi och minibar finns, och vissa rum har också balkong. Frukosten serveras nere vid poolen som ser trevligare ut på bild än i verkligheten. Poolen alltså. Bra läge med gångavstånd till riverside som promenadstråket kallas nere vid floden. Blue Lime känns hemtrevligt och har bra personal med god service.
 
 
 
Placering på Tripadvisor: 26 (av 239 hotell i Phnom Penh)
 
 
 
---------------------------------------------------------------------------
 
 
Villa Langka
 
Hotellet Villa Langka ligger i de lite finare kvarteren där många expats bor, och jag flyttade hit bara för att ha närmare till mina bofasta svenne banan-vänner som för tiden hade lägenhet här. Hotellet känns exklusivt och erbjuder en trevlig lounge-känsla i de allmänna ytorna. Jag snålade på rummet här och fick ett litet kryp-in med fönster ut mot loftgången. Det finns en nyare del med större rum där en bekant samtidigt bodde. Wifi och TV på rummet så klart. Bra frukost med gott kaffe och morgontidningar i sköna möbler.
 
 
 
Placering på Tripadvisor: 31 (av 239 hotell i Phnom Penh)
 
 
 
---------------------------------------------------------------------------
 
 
Khmer Surin Boutique Guesthouse
 
Det här stället ligger bara en kort promenad från Villa Langka och har en intressant och populär restaurang inredd i orientalisk stil som vi provade en kväll, och som också fick mig att bli så pass nyfiken på rummen att jag var tvungen att checka in här ett par nätter innan jag återvände till Bangkok igen. De kallar sig för guesthouse och listas så på Tripadvisor, men jag skulle nog kategorisera det som ett hotell lika gärna.
 
Rummen är ganska små men dekorerade till max i khmer/kinesisk/orientalisk stil av någon som verkar ha tagit lite för mycket syra, men sannerligen en fest för ögat må jag säga. Minus för hård säng, tveksam servicekänsla och att de för tillfället renoverade översta våningen på hotellet så man blev väckt av slagborrmaskiner i svinottan. Möjligtvis lite sämre än alternativet att bli väckt av tupparna som man ofta annars blir i de här delarna av världen. Fritt wifi finns så klart också, men det är väl nästan obligatoriskt nu för tiden. En liten balkong fanns också.
 
Middagen i restaurangen var bra på alla sätt och vis och det finns inget att anmärka på, så den rekommenderas. Frukosten som ingick i rumspriset var ingen buffé utan bordsservering. Helt okej men lite snålt tilltagen. Gott kaffe, men påtår kostar extra, och det retar ju så klart upp en svensk från Masriket där påtår alltid är gratis på caféerna.
 
Khmer Surin finns inte med på någon av de stora bokningssidorna vad jag kan se, så man får besöka deras hemsida om man vill boka i förväg.
 
 
 
 
Placering på Tripadvisor: 18 (av 306 B&B/värdshus i Phnom Penh)
 
 
---------------------------------------------------------------------------
 
 
Vill man bo riktigt lyxigt så kan man ju välja Raffles eller Intercontinental istället, eller åtminstone bara snudda lite av det imperialistiska kolonialarvet genom att smörja kråset på deras "Sunday free flow champagne brunch" vilket vi också gjorde och kan läsas om i det här inlägget: Cambodia part 5
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0