Undantagstillstånd i Landet på Låtsas

Sommartorka på bloggen? Egentligen inte. Snarare tidsbrist. Jobb och husköp med tillhörande renovering har tagit all tid i anspråk, men jag räknar med att få mer tid att skriva snart igen.
 
 
I Thailand, eller Landet på Låtsas som det också kallas ibland, råder undantagstillstånd och utegångsförbud efter att militären (för vilken gång i ordningen?) gjort en statskupp ännu en gång. I vilket annat land som helst så hade nog folket tagit detta betydligt allvarligare än vad thailändarna verkar göra.
 
Thailändarna tycks tro att utegångsförbudet inte gäller just dem, utan någon annan. Så vad gör de istället? Jo, de sticker hem och sminkar sig, kanske drar på sig en lustig kostym, och sedan ut på stan och letar rätt på närmsta militärfordon, poserar med soldater, tar några selfies, gör V-tecken och postar på Facebook. En militärkupp som betraktas som ett slags skojigt studentspex.
 
 
Selfie med Snövit...? Snacka om undantag. Foto: @kamonwan
 
Nä, de flesta thailändare gillar faktiskt militären, som stöder Kungen, (till skillnad mot den korrupta och avskydda poliskåren) och välkomnar kuppen "som nu ska få ordning på torpet".
 
But first, let's take a selfie...
 
Foto: The Nation, samt @Arjuna_Thai
 
Alla bilder hittade på https://www.facebook.com/www.thai.nu?fref=ts
 
Mer intressant info på http://walleniusvinklar.com/
 
 
 
Senaste nytt från Thai.nu
 
"Det har spridits rykten om att utegångsförbudet har upphört. Det stämmer inte. Fortfarande är det hemmakväll som gäller tills annat meddelas. Mellan klockan 22-05...

Ett antal nattklubbar har kompenserat bortfallen inkomst genom att släppa in gäster innan klockan 22 och sedan inte släppa ut någon innan klockan 05. Smart."

 

Som sagt. Landet på låtsas.

 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: micke

De poserande gillar ju att militären tagit makten från den demokratiskt valda regeringen. Att de flesta gillar militären stämmer inte, militären har alltid varit den upphöjda elitens redskap. Den gamla eliten har inte vunnit ett val sedan 2001 och har varit tvungen att använda militären och det juridiska systemet, för att avsätta den folkvalda regeringen många gånger. Eliten brukar kontra med röstköp ligger bakom förlusterna, undersökningar visar att det endast är 2-3 % som kan tänkas byta parti för pengar. Valen är ju hemliga så även om du får pengar så behöver du inte rösta som någon säger. Så majoriteten vill inte ha militärkupp eller icke folkvalda regeringar.

2014-05-27 @ 13:34:45
Postat av: Frank

Helt korrekt Micke. Det var fel ordval att skriva "de flesta", eftersom att det skulle betyda majoriteten, och då hade ju inte militärkuppen behövts. "Många" hade varit bättre.
Tack för ditt inlägg.

2014-05-27 @ 22:16:15
URL: http://tastelikechicken.se
Postat av: Kjell

Hej,
Tycker du skall vara lite mer försiktig med bilderna du använder.
Hade de 3 bilderna i detta inlägg varit tagna av mig hade jag utan vidare kunnat skicka en faktura på 8640kr enligt gällande prislista ifrån Svenska Fotografers Förbund.
960kr/bild i ordinarie pris, påslag 960kr/bild för otillåten användning och ytterligare 960kr/bild för uteblivet namn på fotografen som tagit bilden.

Kan vara bra att veta.

2014-06-23 @ 18:57:46
Postat av: Frank

Hej Kjell!
Tack för ditt påpekande. Jag visste inte att det fanns en prislista på "lånade" bilder. Jag kollade upp signaturerna på bilderna och såg att fotograferna inte är sidans egna, utan att de också "lånat" bilderna från Thailändska fotografer. Det ursäktar ju emellertid inte mitt eget användande av dem. Jag ska kolla upp om det är okej i det här fallet.

2014-06-24 @ 22:16:17
URL: http://tastelikechicken.se
Postat av: Roffe

Kjells namn är JK även kallad gt kungen på suk11!

Svar: Säker? IP:n går till Uppsala. JK har ett annat IP som hänvisar till hans hemkommun.
Taste like chicken

2014-09-14 @ 01:12:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0