Shibuya Excel Hotel Tokyu

Min minnesodyssé genom Tokyo fortsätter...
 
Läget på det här hotellet var egentligen den enda orsak till att jag bokade det. Eller ska vi säga utsikten över Shibuya Crossing. Det här var alltså andra vändan till Japan jag gjorde, cirka tre år efter vistelsen på Park Hyatt som jag nyss skrev om. Hotellet i sig är egentligen inte så märkvärdigt, typ trestjärnigt och dryga tusenlappen per natt utan frukost, men med bra wifi och en skön säng, vilket var en jävla tur eftersom jag låg däckad i århundradets förkylning under vistelsen här.
 
 
Shibuya Crossing.
 
 
Shibuya Excel Hotel Tokyu har en killer view (dödsutsikt) över Shibuya Crossing, som inte bara är världens mest trafikerade korsning för fotgängare, utan även var en frekvent inspelningsplats för Lost in Translation. Det finns naturligtvis inget egenvärde i det, men är man lite insnöad på Tokyo i allmänhet, och filmen i synnerhet så tycker man så klart att detta är ballt.
 
Kuriosa om filmen... 
 
 
Om man tryckte upp sig mot fönsterrutan och spanade åt vänster så kunde man se silhuetten av det heliga Mt Fuji, som för övrigt jag och Eddie misslyckades med att bestiga tre år tidigare. Videon här.
 
Mt Fuji till vänster.
 
 
 
   
Lyfter man blicken lite så ser man skraporna i Shinjuku i bakgrunden...
 
 
Hotellets styrka är alltså läget och utsikten. Det kostar en liten blygsam Yen-slant att uppgradera sig till rummen som vetter närmast ut mot korsningen, och om jag inte minns fel så är de också något större än standardrummen. Hotellets faciliteter hade jag ingen ork att utforska utan tog mig bara ut när hungern avkrävde mig att avlägga visit på markplan. Det finns dock ett köpcenter med allt man behöver i samma byggnad, men jag ville ner på gatan. Så trots snålvinden och januarikylan tvingade jag mig kvar en stund med kameran nere vid korsningen vilket resulterade i den lilla time lapse-videon nedan. 
 
 
Shibya Crossing. Big in Japan med Ane Brun.
 
"...Neon on my naked skin, watching silhouettes
of strange illuminated mannequins..."
 
 
Minns ni förresten den gripande historien om hunden Hachikó? Han står staty nere i korsningen och har nu (öh..2009) blivit en film med Richard Gere i huvudrollen. Hachiko - En vän för livet.
 
 
Shibuya Excel Hotel Tokyu sett nere från korsningen... (snodd bild)
 
 
Ja en liten sammanfattning då. Jag var så matt när jag checkade in så jag minns egentligen ingenting om vare sig service eller känsla, men jag utgår från att som vanligt i Japan så fanns det ingenting att anmärka på.
Hotellet är rankat som nr 5 av 28 hotell i stadsdelen Shibuya på Tripadvisor. Folk verkar vara nöjda med frukosten också.
 
Sammanfattning Betyg:
Rum. 4. Hemtrevliga normalstora rum.
Sängar. 4. Väldigt bra för prisklassen.
Frukost. -. Oprövat pga svår sjukdom.
Läge. 5. Mitt i det myllrande Shibuya.
Utsikt. 5. Mot Mt Fuji, Shibuya och Shinjuku.
 
 
 

Visa större karta
 
 
 
(Inom kort kommer inlägg om Japans kapselhotell, ett hundraåring ryokan, samt bilder från söndagarnas cosplay i Harajuku.)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0