Återigen gryr dagen på Lanta

"Now you're home Darling" säger hon när vi står på färjan över från fastlandet mot Lanta Noi. "Sweden is only your second home, chai mai?".
 
Det har gått precis ett år, en månad och två dagar sedan jag var här senast. Inte för att jag hållit räkningen, men jag vet vilket datum jag tog flyget härifrån sist för att åka upp till Bangkok och träffa henne. Mitt liv hade sedan dess tagit sjumilakliv på vuxenpoängskalan. Mitt ansvarslösa backpackerliv var ett avslutat kapitel och jag hade vid det här laget både gift mig, betalat handpenning på ett hus hemma i Masriket, och dessutom hunnit sätta Hjärter Dam på jäsning, vilket för övrigt var huvudorsaken till att denna resa i österled blev av just nu.
 
 
Gryning på Klong Nin. -Kommer'u ofta hit?...
 
 
Så nu stod jag återigen på bilfärjan med nya tankar och känslor medan vi närmade oss silhuetten av Lanta Noi. Jag tänkte tillbaka på förra gången för drygt ett år sedan då det hade varit helt andra bud (Det krackelerade paradiset), och gången för två år sedan när jag åkte över för att starta mitt nya liv som hotelldirektör.
Nu hade jag dragit med mig Hjärter Dam hit och jag undrade om jag hade skrutit upp ön för mycket. Hennes förväntningar var höga, och skulle hon som thai egentligen kunna uppskatta Lanta på samma sätt som jag gör? Lanta var ju för fasen en enda stor svenskoloni. Det gnagde mig lite, särskilt med skräckupplevelsen från Ko Samet i mitt goda minne. Men tvivlen kom på skam skulle det visa sig.
 
 
 
Att bo på mitt gamla Nature kändes inte aktuellt, av flera orsaker, men framför allt för att vi skulle få vara ifred från allt tjatter där. För mycket folk att lära känna på en gång, så jag ansåg att det var bättre att bo i närheten och presentera det gamla och nya i små portioner istället. Vi bokade således in oss på Klong Nin Beach Resort och blev upphämtade på Krabi Airport av den nyanställde och mycket sympatiske Khun Ma, och efter att det konstaterats att hon och Hjärter Dam gått på samma universitet i Bangkok (Ramkhamhaeng) så var den nya vänskapen given.
 
 
Den förbokade dubbelsängen..öh..på Klong Nin Beach Resort...
 
 
När vi slutligen checkade in hade vi varit på resa i trettio timmar sedan vi tog bilen från ett frostkallt Mora klockan fyra på morgonen innan. Mitt sällskap slocknade som en klubbad säl när hennes huvud nuddade kudden, men jag var alldeles för uppspelt för att ta en tupplur, så jag tog en liten walkabout ner på stranden där i eftermiddagssolen. Först ner till Gröndahl för att säga hej och ta en efterlängtad Chang och ett dopp i havet. Mina gamla gäster Sverre och Jurunn dök upp också, och så sedan slog jag en lov bort till Nature för att säga hej men kom mitt i den där dödtimmen innan solnedgången och inte mycket personal syntes till. 
 
Jag gick tillbaka till våran bunge där den havande hade kommit till sans igen och vi gjorde oss redo för middag. Vi gick ner på stranden igen och jag frågade om vi skulle gå till vänster där vi antagligen skulle träffa massa folk jag kände, eller höger där det skulle vara lugnare. Hon valde det senare och vi gick till Richeys och käkade grillad fisk och som tam. Allt var bra och hennes första intryck av Lanta och Klong nin var "Nice feeling here, relaxing place" Phuu, jag kunde andas ut.
 
 
 
 
Den långa resan tog dock ut sin rätt och det blev tidig sänggång. Jag vaknade som väntat i gryningstimmen och tog en liten morning walk på stranden innan allt vaknat till liv. Nästan bara jag och hundarna var där och väntade in soluppgången bakom bergen. Luften var sval och livet i balans.
 
Hjärter Dam gillade Lanta och vi bestämde oss för att förlänga våran vistelse till tio dagar.
 
 
 
 
 
 
Förresten. Kom ihåg att Blog Awards pågår fram till den 23:e Feb, så har ni inte röstat än så scrolla ner och gör det. Eller klicka här http://www.supersavertravel.se/tavling/travel-blog-awards/2013/asienblogg
 
Aah, jag ser nu att jag ligger trea! Här snackar vi ju verkligen sjumilakliv. I svenska folkets nomineringar hamnade bloggen på 14:e plats, men juryn plockade ut tio finalister som de ansåg höll måttet enligt deras kriterier, varav "kycklingbloggen" var en av dem. Sedan började en ny omröstning av folket bland finalisterna och där har jag nu klivit upp på bronsplats!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Grutt

Gött att höra att ni har det bra!
Kul att fler fått upp ögonen för hur bra och rakt i från hjärtat (Dam;) ) du alltid skrivit!

2014-02-22 @ 18:11:04
Postat av: Annika

Jag gillar din blogg och jag ser att vi tampas i finalen in i det sista. Skönt att det snart är över, Puh! Ha en fortsatt trevlig tillvaro i vårt paradis Thailand och grattis till att snart bli pappa:-))

Svar: Tack Annika. Ja vi får se hur det blev till slut, men att du kniper förstaplatsen råder det nog ingen tvekan om.
Taste like chicken

2014-02-23 @ 13:53:49
URL: http://annikathailand.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0