Guardian Angel

Förstasidesstoff i de thailändska nyhetsmedierna handlar idag återigen om planet från Thai Airways som kanade av landningsbanan på Suvarnabhumi förra veckan och det påstådda andeväsen/spöke eller snarare skyddsängel som såg till att ingen skadades allvarligt. Hon fanns dock inte med på passagerarlistan och ingen vet vem hon var.
 
 
Passagerare vittnade om en kvinna klädd i tradionella thailändska kläder som hjälpte till att evakuera planet, och räddningspersonalen på marken noterade störningar i radiotrafiken när samma kvinna hasade in och ut på deras kontor. Till och med Bangkok Post tar upp nyheten. Här är länken för mer information.
 
http://www.bangkokpost.com/breakingnews/369447/spirits-leave-mark-on-airport
 
 
 
I Thailand är tron på spöken, andar och andra väsen blodigt allvar och under morgonen har hjärter dam suttit och läst thailändska nyheter med gåshud krypande på hela kroppen. Många av thailändarna som jag känner har berättat om egna möten med spöken och andar i olika sitautioner. De små andehusen som man ser överallt i Thailand har inget med buddhismen att göra, utan just med olika andar som man ska tillfredsställa på olika sätt.
 
 
Nyheten fick mig inte helt osökt att komma tänka på den här gamla klassikern från 80-talet.
 
Masquerade - Guardian Angel
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0