30 grader i september

Jag hade rubriken klar för mig redan för någon vecka sedan, och syftar så klart på att vi kommer att befinna oss i Thailandet från elfte september. Föga anade jag då att det skulle lika gärna kunna stämma in på Sverige den här helgen som bjudit på skön brittsommarvärme. TV-serien med liknande namn har jag däremot helt missat.
 
Skrivtarmen har gjort sig påmind senaste tiden och jag känner att det är dags för högstadiepoeten att ta till pennan, jag menar tangentbordet igen. Ett halvår med hjärter dam i Sverige har flugit fram och på väldigt länge så har tiden på hemmaplan inte känts som bara en transportsträcka fram till nästa resa. En helt annan ro i vardagen har infunnit sig och även hon har funnit sig väl tillrätta i det svenska samhället. Det har varit förvånansvärt få kulturkrockar och allt har gått mycket smidigare än vad jag någonsin hade vågat hoppats på.
 
 
 
 
En vända upp till Horrmundsjön igen på sensommaren påminde mig om när jag satt i stugan i februari och precis hade bokat hennes biljett till Sverige. Då var det full vinter och tankarna snurrade om hennes ankomst till Sverige.  Det inlägget kan läsas här, Sagan om ringen. Jag tog en bild på samma ställe och funderade på hur saker och ting kan ändras totalt av små små slumpartade händelser som leder fram till nya riktningar i livet.
 
Efter att hennes förlängningsansökan blivit godkänd av Migrationsverket så fick hon således stanna tre månader till i Sverige, alltså till september, så beslutade jag snabbt att åka tillbaka till Thailand tillsammans med henne trots att det är högsäsong för firman hemma då. En öppen ettårsbiljett med Qatar för drygt 6000 var inte att tveka på. September är även månaden med mest nederbörd i Thailand så jag antar att Bangkok kommar att välkomna oss med tropiska oväder. Jag har så klart mitt självutnämnda och viktiga uppdrag som hotelltestare att ta hand om, så två trevliga hotell har jag bokat in. Vi börjar på Hansar Bangkok Hotel i tre nätter, och sedan såg jag idag att spännande Hotel Muse Bangkok hade nedsatt pris så jag slog till direkt. Recensioner kommer så klart senare.
 
Många har frågat vad vi ska syssla med medan vi väntar på att hjärter dams uppehållstillstånd blir klart. Ja det har varit många bud fram och tillbaka. Enligt Migrationsverkets hemsida så kan det ta mellan sju och tolv månader och det var efter den informationen vi började planera business i Thailand. Jag ringde mina kontakter på Lanta och faktiskt så hade Nature House sänkt garden och var villiga till ett nytt arrende på tre år. Jag blev eld och lågor och vi var så nära så nära att slå till. Efter flera samtal och sömnlösa nätter så sa jag bara mitt i natten till hjärter dam att vi skiter i det. "We cancel Nature House, chai mai?", "Yea".
Så var det avgort och inte mer med det. Det kändes bara inte rätt att göra det. Vi pratade även med La Monaco men det var redan bortlovat. Vi lade hela grejen på is ett tag. Sedan började jag kolla runt på nätet om det verkligen kunde ta så lång tid att få uppehållstillståndet beviljat och såg faktiskt att det kunde gå betydligt fortare. Några hade fått klart på någon månad eller två. Så med all den nya informationen så ställdes allt i en helt ny dager och vi bestämde att strunta i allt vad business heter den här säsongen. Nu ska vi istället ta det lugnt och resa runt i Thailand och se vad som händer. Drar det ut på tiden så åker jag hem och jobbar igen senare i höst eller vinter och åker tillbaka igen. Men det blir minst ett par månader där för min del.
 
 
Vi har förresten thaifierat vardagsrummet hemma med att göra en maffig buddhavägg. En cool fototapet med en bild från Ayttahya och träpaneler med LED-belysning bakom blev jäkligt häftigt. Så nu sista natten hemma i Masriket och nästa rapport levereras från Änglarnas stad.
 
Jag har även uppgraderat bloggen till PRO vilket innebär att adressen nu är smidigare http://tastelikechicken.se/ samt att jag kan se sökord och länder och annat smått och gott. Kul att se att jag har träffar från både Japan och USA bl.a. Statistiken visar också att läsarna inte har svikit mig trots att det är länge sedan jag postade något inlägg.
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Svika bloggen? En blogg som tar oss rakt in i hjärtat ditt, en blogg som levererar både asgarv och tårar, en blogg som får mig att känna mig som en del av äventyret. Här sviks inget, I am here to stay!

2013-09-09 @ 07:17:41
Postat av: Frallan

Tack Mia. Det var fina ord.

2013-09-09 @ 14:52:26
Postat av: Sebastian

Nu räddade du denna kvällen. Kul med en uppdatering. Hälsa LOS

2013-09-11 @ 20:56:16
Postat av: Frallan

Regn i LOS men fint ändå. Blir väl fler inlägg nu framöver.

2013-09-12 @ 08:07:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0