Cambodia part 3

Att skjuta ihjäl en gris eller ko med ett raketgevär skulle tydligen vara fullt möjligt här i Kambodja. Jag hade även fått höra att man kunde kasta handgranater på dem men det är inget som de sysslolösa tuktuk-förarna kunde bekräfta för mig. Jag misstänker att detta är olagligt men pågår ändå bakom kulisserna eftersom ingen först ville berätta öppet om det, utan jag har bemötts med besvärade leenden och flackande blickar av tuktuk-chaffisarna, men som ändå vill tjäna en slant på en körning till en "normal" shooting range där man ska pricka cocosnötter och annat trams. Det har jag redan provat utanför Saigon, med en M-60.

Vid närmare efterforskning visar det sig att det kostar 200 us dollar för raketen, 300 dollar köper du kossan för, samt 100 dollar till för hundra skott till en rysk M-57 i det tillfälle du eventuellt skulle missa din kära ko med raketen. Hörde något om paketpriset 800 us dollar för den lilla angenäma combon handgranat + ko.När jag fått detta bekräftat så lät jag meddela att jag inte var intresserad att skjuta sönder de stackars oskyldiga djuren utan nöjde mig med att slå ihjäl några insekter då och då, och att jag ändå föredrog importerat kött framför lokalproducerat. Inte heller är jag någon jägare, så jag skulle säkert missa med raketen ändå. Vilket antiklimax om man nu ändå bestämt sig. Nej, det verkar oerhört grymt och jag har svårt att förstå att någon skulle se en tjusning i att ihjäl en ko med handgranat.
Övrig rapport från khmerlandet dag 3: Phnom Penh är ganska skitigt men ändå charmigt. Jag gillar det gamla kolonialarvet. Arkitekturen och matkulturen. Enda amerika-kedjan är KFC. Khmererna är tydligen ett ganska förlåtande folk, men de måste ju ändå smyghata USA för alla bomber och minor. Man ser många som saknar ett ben eller två. Kambodja verkar sargat och det är inte konstigt. Både Vietnamkriget och Pol Pots härjningar har satt sina spår. Kontrasten mellan Bangkok och Phnom Penh är slående. Det går inte att jämföra de olika huvudstäderna. Ett besök på ryska marknaden idag kunde väl ändå påminna om en motsvarande marknad i Thailand. Det vanliga tjafset med t-shirts, souvenirer osv. och sedan maten då som alltid är intressant att studera. Sedan är tydligen peppar en grej de håller på med här också och är en av de sakerna man ska köpa med sig hem.

Två valutor håller de på med också. US dollar och den lokala Riel, jag räknar om båda till Baht för att jag ska fatta hur mycket saker kostar. 4000 Riel är lika med 1 dollar som är lika med 30 Baht. Svenska kronor? Det ska jag försöka börja med nästa vecka.

Nu ska vi besöka Phnom Penhs högsta sky bar. Den ligger på 8:e våningen.

Kommentarer
Postat av: Peter

Jag gillar det jag läser, jag gillar att du skriver!

2012-05-09 @ 18:33:19
Postat av: Frallan

Du kan också dra dit pepparn växer..

2012-05-09 @ 18:45:38
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0