Pedofilen på Lanta

En svart vecka på Lanta. Följande historia är ingen trevlig läsning.

 

Mannen som jobbade som kock på en resort på Klong Khong hade tydligen både hett temperament och problem med spriten. En kväll för några dagar sedan hade han varit ute och druckit igen. När han kom hem till sitt hus så på natten så vågade frun inte släppa in honom. Hon var rädd efter att ha blivit misshandlad av sin man vid upprepade tillfällen.

Morgonen efter skulle han vara så gott som död efter att en lynchmobb på över trehundra personer hade gjort sitt bästa för att slå ihjäl honom.

 

 

Samma morgon hade en femårig flicka från ön fått pengar av sin mamma för att gå och köpa frukost. Det vanliga stället hade varit stängt så flickan hade gått efter vägen på Klong Khong då en man på moped stannat och frågat var hon var på väg. Flickan hade förklarat sitt ärende och mannen erbjöd sin hjälp att skjutsa henne.

 

Men istället så hade han tagit med flickan till stranden, slagit henne och tagit strypgrepp så hon tillfälligt tappade medvetandet, och sedan våldtagit, eller förgripit sig på henne på ett eller annat sätt. Uppgifterna går isär lite om vad som hänt, men sjukhusrapporten från Krabi Hospital vittnar om blåmärken runt ögonen, strypmärken på halsen och sargat underliv. Flickan hade i alla fall kommit till sans efter en stund och börjat skrika. En man som befann sig i närheten i färd med att ta ner cocosnötter från en palm uppmärksammade skriket och sprang dit för att se vad som hände.

 

Den misstänkte våldtäktsmannen flydde från platsen, men råkade tappa sin telefon där, så det var inte speciellt svårt att ta reda på vem han var. Mer folk hade börjat samlas på stranden och man ringde helt enkelt upp ett par nummer och frågade dem som svarade vem som var ägare till telefonen. De hittade även bilder i telefonen som avslöjade vem han var. Ryktet gick ju så klart som en löpeld över ön och snart hade lynchmobben anslutit sig för att ta sig an förövaren. För att hämnas och skipa rättvisa. Drevet hade satt igång. De letade rätt på honom och påbörjade en brutal misshandel med allehanda tillhyggen. Med stenar, drivved, sparkar och slag. Naturligtvis var ju polisen snart på plats för att skydda och plocka upp resterna av mannen och för att köra honom till sjukhuset i Old Town.

 

Lynchmobben blev ju så klart vansinnig och överföll även poliserna och stal revolvern från en av dem. De rörde sig senare upp mot polisstationen i Saladan, och när trehundra hämndlystna och blodtörstiga thailändare dyker upp så vågade inte heller alla poliserna vara kvar där, utan de hade själva flytt åt alla håll. Endast tre poliser hade stannat kvar. En tog fram en kamera för att filma ut i den kokande massan, men någon hade ryckt kameran ur handen på polisen och slängt den i asfalten. Det fick inte finnas några bevismaterial när folket tog lagen i egna händer.

 

 

När jag först läste om nyheten så sade ryktet det att de faktiskt slagit ihjäl mannen på plats, men när jag frågade den vänlige konstapeln så sade han att mannen överlevt och vårdades nu på Krabi Hospital och hade polisbeskydd dygnet runt. I övrigt hade han inte varit så frispråkig om fallet. Jag kände då inte till händelsen uppe på polisstationen. Däremot träffade jag min vän M Waters idag, han bor, jobbar och känner alla på Klong Khong, inklusive föräldrarna till den stackars femåriga flickan. Han hade en massa försthandsinformation och berättade massa detaljer. Det spelar ingen roll om lynchmobben lyckades ta livet av honom eller inte, det handlar bara om en tidsfråga innan det sker ändå. Han kommer att bli dödad, om inte förr så i fängelset. Det var både konstapeln och M Waters övertygade om. Pedofiler och våldtäktsmän står som sagt allra längst ner på skalan. Det spelar ingen roll i vilket land fängelset ligger. (Läs t.ex El Choco, svensken som satt i bolivianskt fängelse, där han beskriver en brutal avrättning) 

 

 

Vi pratade lite om det här med att öbefolkningen (thailändarna generellt?) tar lagen i egna händer, och M Waters berättade att för några år sedan när en kompis till honom på ön blev mördad av en snubbe från Trang så samlade de ihop sig cirka hundra personer för att leta reda på killen och döda honom direkt. Jag frågade om han inte var rädd att själv bli dömd för mord. Nä det var inga problem, det var ju omöjligt att säga vem som var skyldig. Alla gick ju fria om man inte kunde peka ut vem som gett själva nådastöten.

 

 

Allt är så jävla tragiskt.

 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Ja Frallan det är tragiskt.... men jag vet inte riktigt om jag tycker att det här med öga för öga, tand för tand är så fel. I Sverige kan man göra hur hemska saker som helst och sedan sitta på en vårdanstalt några år liknande ett hotell. Efter att ha våldtagit ett barn ska man verkligen få lida. En mobb på 300 personer låter bra (vilket jag tvivlar på är sant för det överdrivs lätt... 300 personer är väldigt väldigt många människor.

I vilket fall hoppas jag att det stackars barnet kanske i framtiden kan få tillbaka lite av sitt liv igen, det blir nog svårt.

/Caroline

2012-12-07 @ 13:31:33
URL: http://gronqvist.blogg.se
Postat av: Frank

Ja jag vet inte, jag säger inte att det är fel, men det är ju lite medeltiden över det. Jag menar, tänk om man tar fel person. Alla borde få sin sak prövad i en rättegång. Sedan att vi ibland har löjligt låga straff i Sverige är en annan sak.

Man vet ju inte hur man själv skulle ha reagerat, men jag tror nog att jag hade tagit lagen i egna händer om jag tagit någon på bar gärning i ett liknande fall.

2012-12-07 @ 13:45:48
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: mo

Hade samma omedelbara hämnd utkrävts om en västerlännning varit förövaren?

Tragiskt såklart, men intressant fenomen. Omedelbar a reaktion en är ju "rätt åt den jäveln" Men tänk om man själv råkat tappa telefonen på samma plats en timme tidigare. "Folkets domstol" är ju en aning osäker...

2012-12-07 @ 23:06:55
Postat av: Frank

Mannen som flydde från platsen hade varit ute på natten och hittat en telefon bredvid en berusad man som låg och sov på en bänk. Några timmar senare plockade han upp flickan, tog med henne till stranden och tappade också sitt stöldgods när han blev påkommen. Mobben sökte upp telefonens ägare och misshandlade honom. Han själv trodde att hustrun fått nog av hans beteende och skickat ett gäng killar för att lära honom en läxa.
Mannen som utnyttjade flickan sitter och darrar i en hydda någonstans och undrar hur lång tid det ska ta innan det uppdagas att fel kille blivit halvt ihälslagen...

Hej domstol, godtycklig rättvisa. (P3)

Intressant att du nämner det med västerlänning förresten. En uppgift som jag medvetet utelämnade var mannens nationalitet, just för att man skulle få sig en funderare.

2012-12-08 @ 06:17:25
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: mo

Tolkar av texten att det är en thaigubbe. Jag tror så här: en lokal förmåga slår man ihjäl en turist kräver man på massa pengar?

2012-12-08 @ 07:43:27
Postat av: Frank

Jo, det framkommer ju faktiskt i texten eftersom han samtalar med flickan.

Jag undrar om de hade kunnat stoppa sin vrede även om det varit en "farang" som varit gärningsmannen. Västerlänningar har ju faktiskt blivit mördade, men det blir en sådan mediastorm i utlandet när det sker.

I trafikolyckor är det regel att klämma pengar ur farangen, så det är korrekt.

2012-12-08 @ 07:53:24
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: Jimmie (My+life+in+Thailand)

Rätt åt honom... Va ju nästan synd att han inte dog direkt..

2013-01-13 @ 17:45:32
URL: http://jimmieboy.blogg.se
Postat av: Jimmie (My+life+in+Thailand)

Får la tillägga det då att det självklart inte får vara några tvivel att dom tagit rätt man... Hade det varit som du skrev innan hade det ju varit mycket tragiskt..

2013-01-13 @ 17:49:13
URL: http://jimmieboy.blogg.se
Postat av: Neus

Jag tycker nog det är bra att de slår ihjäl honom, då slipper frun att vara rädd för honom också. En person som kan lura med sig en liten flicka och våldta henne förtjänar att de slår ihjäl honom, hade han som plockade kokosnötter inte hört henne kanske våldtagsmannen slagit ihjäl flickan, det är inte ovanligt att de mördar offret efter våldtäkt för att de inte ska kunna skvallra.... Jag tycker det är ok att de slår ihjäl honom, det är avskräckande på andra våldtäktsmän...

2015-05-31 @ 16:46:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0