Kim Sirawan Eriksson - In Court

Sedan förra sommaren sitter Sundsvallbon Kim Sirawan Eriksson på Klong Prem Prison i Bangkok, ett av Thailands tuffaste fängelser, misstänkt för att ha tillverkat 53 gram metaamfetamin, eller "Ya Ice". I dagarna har det varit rättegång men är nu uppskjuten till Augusti för att inhämta mer bevismaterial.

Kim menar själv att han utsatts för brottsprovokation av amerikanska DEA (Drug Enforcement Administration) med hjälp av svenska och thailändska polisen.


Bild lånad från www.newsmill.se

Sundsvall Tidning har följt fallet. Läs alla artiklar här:
http://st.nu/medelpad/njurunda/1.3557947-sundsvallsbo-i-knarkrattegang-i-thailand

Även nättidningen ScandAsia följer fallet, men på engelska.
In English: http://www.scandasia.com/viewNews.php?coun_code=se&news_id=9028


Bild från www.scandasia.com

Här är Kims egen version:

"...Sedan mitten av juli 2010 sitter jag, Kim Eriksson Sirawan, på Klong Prem Prison utanför Bangkok anklagad för att ha tillverkat 53 gram metamfetamin. En svensk privatperson har använts som infiltratör och brottsprovokatör och lett arbetet med tillverkningen. För att undvika det svenska juridiska systemets "krångel" och massmedias vakande ögon har sedan USAs DEA, med svensk polis aktiva eller passiva medverkan, förflyttat operationen till Thailändsk mark. Rättegången kommer att hållas 14-17 juni 2011. Jag riskerar att dömas till döden..."

Läs resten av Kims berättelse här: http://www.newsmill.se/artikel/2011/06/05/svenske-kim-eriksson-sirawan-jag-riskerar-d-dsstraff-i-thailand

Kommentar. Antagligen blir det inget dödsstraff för Kim Sirawan Eriksson då västerlänningar brukar förskonas, men kanske en fängelsedom på 20-40 år, med chans att bli överflyttad till ett svenskt fängelse efter några år.

Här nedan en video. Bör tilläggas att det hjälper till om man snackar thai.
Thailändska polisen ser knappast mellan fingrarna när det gäller droger, även om många turister verkar inbilla sig det. Jag minns en gång när vi var på Phuket på för en massa år sedan där vi träffade en svensk ordinär charterturist som var lagom glad. Veckan innan hade polisen gjort en razzia på Bangla Road och haffat hans kompis och slängt honom i häktet pga. en enda liten joint mariuana som han hade haft i fickan. Svensken vi pratade med skulle flyga hem till trygga Sverige dagen efter och var helt enkelt tvungen att lämna sin kompis där.

Sensmoral: Ice is bajs - Drick Beer Chang!

Kommentarer
Postat av: anónym

haha asså jag vet vem han är och han fick 80 års fängelse .... och jag tror inte at han kommer att flyttas hit

2012-03-24 @ 12:10:38
Postat av: anonym

skitsnack du vet inte ens vad du pratar om, läs lite juridik innan du skriver nästa gång, han har fått livstidsfängelse som per automatik omvandlas till 25 år effektiv tid iom att han är svensk medborgare.

2013-04-25 @ 19:12:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0