Valdag...

Söndag 3 Juli 2011.
Valdag i Thailand. Och i Masriket. Det ena kan jag inte påverka alls. Det andra är helt mitt eget val.

Hon ringde en söndagmorgon och ställde frågan. På den tredje dagen ville hon ha ett svar.

Detta började för en vecka sedan. Samma dag berättade jag för syrran och morsan om morgonens telefonsamtal. Eller egentligen så började det nog för länge sedan. En tanke som legat och grott därinne någonstans. Nu sköt den ut som en isländsk vulkan och serverades på ett fat mitt framför mig. Syrran sjönk ner i stolen och blundade och mumlade "herregud" och frågade hur jag skulle göra, men ändrade genast frågan till en direkt uppmaning istället att göra slag i saken. Mor betraktade mig tyst. Syrran pratade desto mer och undrade om jag ens skulle kunna sova på natten. "Ha, klart jag kan sova, sånt där påverkar inte mig alls på det sättet!" svarade jag trotsigt. Efter att sedan ha legat och vridit mig sömnlös genom tre svettiga och ljusa sommarnätter var det dags att ringa och ge besked. Jag hade ju i och för sig ändå ringt och ställt tusen frågor varenda dag, men nu var det alltså skarpt läge.

Jag hade bestämt mig. Tog suckande upp telefon och ringde. Väntade och lyssnade på thaimusiken som spelas istället för de vanliga tonerna i Eats telefon. "Sawadee kaa papa. Sabai dee mai? Gin khao mai?" och ett par till artigheter på samma tema.  "yang mai dai gin" svarade jag. Har inte ätit ännu. Vi pratade en stund och så sa jag att jag hade velat säga ja, men att det var ett för stort beslut att ta på bara tre dagar samt att det fanns några saker som jag var tvungen att kolla upp på hemmaplan. Så jag tackade ödmjukt Nej till erbjudandet, även om det bar mig emot.  Hon förstod så klart att det hade varit lite kort frist och bad mig tänka några dagar till. Hon hörde på mig att jag kanske skulle ändra mig och förklarade att hela hennes familj helst ville att "papa Frank" skulle ta sig an uppgiften. Hellre det än andra okända aktörer som anmält sitt intresse.

 "We wanna give it to you Frank. You are like a brother to us!"

Sedan är jag ju inte sämre än att jag kan ändra mig. Jag lät allt sjunka in ytterligare några dagar och ombestämde mig. Det blev omröstning och mitt Nej blev alltså ett Ja. Detta var igår och jag gick till valurnorna och telefonröstade en dag tidigare. Jag visste att jag skulle ångra mig resten av livet om jag inte åtminstone provar en gång. Jag räknar inte med att tjäna några pengar på detta projekt men det kommer hursomhelst bli ett lärorikt år. Jag kommer att berätta mer utförligt vad det handlar om längre fram.

Jag visste väl att 2011 skulle bli ett speciellt år. Särskilt med tanke på hur det började med dunder och brak.

Som av en händelse knatade jag in på resebyrån också och bokade en biljett till Thailand med utresa den 3:e oktober och hemresa den 3:e maj. Endast 6000:- med Turkish Airlines. Ombokningsbar så klart.


Dagens Val. Rödskjorta eller gulskjorta? Snarare blåskjorta - Anställning hos Fritidsresor?


Angående dagens val i Thailand går så ser jag nu att rödskjortan Yingluck Shinawatra med sitt Pheu Thai Party vann stort.
http://www.bangkokpost.com/

Kommentarer
Postat av: Peter

Awesome!

2011-07-03 @ 20:49:28
Postat av: Malin

Det låter som en spännande erfarenhet du kommer få, lycka till!!!

2011-07-03 @ 20:55:22
Postat av: Siri

Är övertygad om att ditt val kommer att ge utdelning! Och kan jag gissa på att du lär befinna dig på Lanta under kommande vinterhalvåret...?Dessutom: rackarns att de där Turkish Airlines-biljetterna ska hålla på att spöka överallt! Jag vill också joina the dark side genom att åka till Thailand! November-april lockar, aaaahhhh.

2011-07-03 @ 21:07:39
URL: http://nerdsection.blogspot.com
Postat av: Anonym

Kan väl lägga in en massa plattityder här men tar the high road istället. Och säger bara Fan vad kul! Hör av dig när du kan får vi prata lite- allt gott som alltid/G

2011-07-03 @ 21:42:46
Postat av: Frallan

@Siri. Självklart är det Lanta det handlar om. Klong Nin. Nature House. Boka långtidsboende direkt med mig så blir det specialpris.

2011-07-03 @ 21:52:57
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: Mia

MAK MAK!!มีความสุขมากสำหรับคุณKanske kan jag övertala Jocke om att Januari borde levas i Thailand :)

2011-07-03 @ 22:49:03
Postat av: Frallan

@Mia. Khop khun khrap! Ja gör det.

Ta med föräldrapenningen till The Land of Smiles! :-)

2011-07-03 @ 22:59:22
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: Sofia

Kul att du bloggar! Fortsätt så :)

2011-07-13 @ 04:07:34
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0