Easy like Sunday morning

Vaknar upp tidigt denna söndagmorgon och inser att det gått en hel månad sedan Eat ringde och frågade mig om Nature House. Att tiden gått så fort. Bara två månader kvar till avresa. Hinner jag ordna allt som ska ordnas frågar jag mig själv. Hinner jag ens klart jobbprojektet jag tagit på mig på hemmaplan innan jag lämnar fosterlandet. Det gäller att jobba även om det är helg och semestertider. Så jag åker och jobbar. Med Thailand i mitt sinne. Som vanligt. Känns som den svenska sommaren passerar mig i något slags omedvetande. Juli, en månad man alltid ser fram emot, har nu istället blivit en transportsträcka. En annan märklig sak som hände efter att jag bestämt mig för Nature House var att jag slutade snusa. Tvärt av bara. Från nästan en dosa om dagen till noll.

Svänger in på Åhlénsparkeringen för att proviantera för dagen. Endast en bil står parkerad där i denna arla morgonstund noterar jag. Men nog så träffande. Är det inte just en solig strand i Thailand man tänker på när man befinner sig på en öde svensk parkeringsplats. Hade varit ännu mer träffande om det varit en mörk novemberdag vid fototillfället. 


Longtail - Symbolen för Thailand! "Coming soon to a theather near you..."


Taste like chicken? You bet!


Senaste veckan har gått i ett rasande tempo och jag har inte ens haft tid att ringa till Thailand och stämma av det senaste. Eller jo förresten. Förstärkning i personalstyrkan ska var bekräftat också. Koij hade ring till Eat och sagt att hon ville jobba på Nature House igen, efter en säsong på Blue Andaman som ligger på Klong Khong. Om hon inte hinner ändra sig innan säsongen drar igång så blir det ju alldeles förträffligt bra. Ingen kan Lanta Nature House lika bra som Koij. Hon har jobbat där sedan de byggde hotellet 2007, och är bra med gästerna och charmig på alla sätt och vis. Hon vet allt med bokningar och transporter och kan även laga lite mat och blanda mangoshakes. Med Nancy och Koij på Nature House så kommer nog det mesta flyta på utan för mycket problem.


Koij, tjejen med koll! 

Nya bokningar har kommit in i veckan också. Jag tror att jag snart kan räkna in hundra gästnätter, lite beroende på hur länge folk stannar. Funderar på att göra en annons på Blocket också. Hittills har bokningar kommit via bekanta och http://www.facebook.com/LantaNatureHouse 

Har hunnit med att boka flygbiljett från Bangkok till Krabi också. Hos http://www.airasia.com/my/en/home.html Den gick lös på 2290 Baht, vilket är ca 480 svenska spänn, med lite smygavgifter som slogs på i slutet av bokningen. Som "processing fee 90 THB" t.ex. som jag inte känner igen från förr, och "Insure OneWay 85 THB" vilket är lite oklart vad det är. Sedan köpte jag till extra bagagevikt (max 25kg) för 400 THB eftersom jag inte vet hur mycket packning jag kommer ta med denna gång. Tidigare har jag alltid klarat mig på under 15 kg, som tidigare var gratisgränsen för bagage, men även den minimivikten var nu kostnadsbelagd.


AirAsia - Now everyone can fly...


Covern på "Easy" - Faith no More's tveklöst största hit, något som bandet avskyr själva!
Men fan vad bra den är, fortfarande!

Kommentarer
Postat av: Susanna

Har också tänkt på det att man får passa sig när man bokar. Extra utgifter som man aktivt måste klicka bort! Bra att du tar upp.

Låter onekligen spännande med "Nature House". Blocket och fejjan är bra! Trevlig resa

2011-07-31 @ 21:47:51
URL: http://bangkok-life-susanna.blogspot.com
Postat av: Frallan

Tack Susanna! Kul att du följer händelseutvecklingen!

Se till att åka tillbaka till Bangkok snart!

2011-07-31 @ 21:54:07
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

Jag köpte min tur och returbiljett för 2000 baht nu när ja ska åka i september.. Hade jag dock inte klickat bort alla vagifter hade priset nästan blivit det dubbla.Vem vill betala 500 baht för att få välja plats på en biljett som kostar 700 Baht? Det är helt vansinnigt. Och sen deras försäkringar som dom vill sälja känns ju oxå helt onödiga.. "Om vi blir försenade får du gratis hotell" typ...Såg att du missade att få bort en av försäkringarna. för att få den ska man klicka cancel i texten som man knappt ser och sen även klicka cancel i rutan som ploppar upp..

2011-08-04 @ 15:53:29
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: Frallan

Ah där ser man, jag gjorde en ny bokning till KL härom dagen och försökte klicka "cancel" men kostnaden dök upp ändå på slutnotan..

2011-08-04 @ 15:56:15
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0