Giant Mekong Catfish...

...Det är namnet på det brutala monster som man kan fiska i sjön Bungsamran som ligger någon timme nordost om centrala Bangkok, inte långt från internationella flygplatsen Suvarnabhumi. Enligt våran guide så finns det ca 10 000 fiskar i sjön av varierande sort, men catfish verkar vara den vanligaste arten och det var också den enda vi lyckades fånga. Vi var där några timmar på eftermiddagen och fick sex stycken var med en vikt mellan 15 och 30 kg. Vi betalade 5000 Baht för hela paketet och då ingick en bungalow, guide, två spön och bete i form av mäsk. Man kastar ut och bottenmetar helt enkelt. Under tiden medan man väntar på att det ska nappa så kan man dricka en Chang och äta papayaklyftor med socker och chili eller egentligen göra vad man vill. Vi behövde dock inte vänta så länge innan flötet försvann från ytan.

Nappar bra i Bungsamran!

Jag var där med Tom från England som jag lärt känna på Nature för ett år sedan och nu var det en slump att vi befann oss i Bangkok samtidigt. Vi träffades över några Chang på Khao San Road kvällen innan (eller snarare Soi Rambuttri som ligger i anslutning). Även Nicke och Ingela var i "The Big Mango" samtidigt så de slöt också upp senare på kvällen. De hade fiskat i Bungsamran tidigare och drog sina bästa fiskehistorier för oss. Vi var enormt taggade, särskilt Tom som ville ha revanch sedan han blivit utan fisk en månad tidigare när vi fiskat på Lanta. Den gången så var jag, Tom, Phil och Frannie ute med Yanaa Boat och hade fisketävling. Engelsmän som de är så skulle det så klart vara vadslagning och vi lade 500 Baht var i potten. Då fick jag en tonfisk som bara var en cm längre än Phils fisk och vann därmed också deras surt förvärvade reseslantar. Sverige - England, 1 -0. Trots box play.

På vingliga ben bröt vi upp vid midnatt och sade hejdå till Nicke & Ingela som skulle flyga till Hat Yai morgonen efter. Tom såg ganska dimmig ut men var klart inställd på att vinna tillbaka sina 500 Baht. Jag tog en vansinnesfärd med en tuk tuk (för en gångs skull) genom den ljumma Bangkok-natten till Landmark på Sukhumvit och sov en skönhetssömn med plufsiga kuddar på flashpackerhotellet och drömde om nästa dags storfiske.

Så klart blev det sovmorgon och en lång frukost i Landmarks Club Lounge och sedan taxi till Khao San. Eller inte riktigt hela vägen eftersom vi krockade på vägen. Det var inte så farligt men efter en häftig inbromsning så kom bakomvarande bil och körde in i oss. Jag hann uppfatta situationen och kastade mig ner i sätet för att undvika en eventuell whiplash. Chaffisarna fick så klart en massa pappersarbete framför sig så jag betalade och tog istället en mc-taxi resten av vägen. Ett mycket smidigt sätt att ta sig genom trafiken i Bangkok, även om det kanske inte är det säkraste sättet. Ibland får man dock en hjälm att sätta på huvudet. Att åka mc-taxi i Bangkok gjorde jag tre eller fyra gånger den här vistelsen, något jag faktiskt aldrig har gjort förr. Jag har film på det och det kommer att läggas upp senare.

När jag kom fram och mötte upp Tom så såg han bra sliten ut och han hade inte hunnit fixat nytt rum än som han skulle. Han hade sovit över och receptionen hade ringt och väckt han och sagt att det var hög tid att checka ut. Jag köpte en fiskekeps och Tom fixade nytt rum, sedan fick vi adressen nedskriven på thai och drog iväg med taxi till Bungsamran vilket tog en dryg timme och kostade 300 Baht inklusive Expressway.

Fisket blev lyckat och vi fick ungefär lika stora firrar, vi hade ingen våg men våran guide visste hur mycket de vägde ändå, han hade jobbat där i tio år så han hade koll på läget. Vi lade också därför ner vadslagningen eftersom vi inte visste exakt vem som fångat den största fisken. Jag kan varmt rekommendera en fisketur hit om ni har någon dag över i Bangkok.

Här är länken till hemsidan http://www.bungsamran.com/en/

Och här är filmen...Kommentarer
Postat av: Siri

Åh, tack vad roligt att höra! Blir så glad, så glad. Jag är ju en tafatt förstagångsresenär så det går lite som det går på denna färd men det är kul att någon uppskattar mitt orerande :)Nej jag har noll koll på Lanta så tips på allt mellan himmel & jord mottages gärna! Har inte heller spikat något boende annat än ev från den 29/1 dela rum med en person på Garden Hill. Men sådant kan ändras, jag har märkt att jag gillar att ha space runt mig, så det kanske blir att bo själv. Om du har förslag på boenden så hit me!

2011-01-22 @ 11:16:38
URL: http://sirre.blogg.se/
Postat av: Frallan

Jag tipsar ju alltid om Nature Beach Resort när någon frågar om Lanta. Ett ställe jag själv hamnade på av en slump efter att blivit rumsraggad på phiphi-båten för fem år sedan. Stället är beroendeframkallande. Många återvändare och ett bra ställe att träffa nya människor, jag har skrivit om det tidigare i bloggen. Resorten ligger på Klong Nin som jag tycker är Lantas bästa strand. Man slipper charterhetsen på de norra stränderna, men har ändå tillgång till allt. Bungalows mellan 300 och 2000 Baht. om du har thaitelefon kan du ringa och prata med Sopanee som är jätteduktig på engelska. Tele. 0813970785. De hämtar dig på piren eller var du kan tänkas vara.

Har jag fattat rätt om det är Jimmie som du ska bo med på Garden Hill?

Ser förresten att du länkar till gamla bloggen, är det medvetet?

2011-01-22 @ 11:42:41
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/index.html
Postat av: Frallan

Till Siri igen. Hälsa från Frank förresten så ska du se att många dörrar öppnas! De har i det närmaste adopterat mig och tilltalar mig Bong Frank som betyder bror...

2011-01-22 @ 11:47:12
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/index.html
Postat av: Siri

Tack så mycket! Ska ta det stället under övervägan. Det här med att träffa nya människor låter bra, jag gillar att vara ensam men inte >själv< hur paradoxalt det nu än låter.

Det stämmer att det är Jimmie. Våra vägar har skiljts åt för några dagar men vi träffas igen på Lanta vid månadens slut.

Hoppsan, den länkningen skedde av misstag. Ignorera den!

2011-01-22 @ 12:06:22
URL: http://nerdsection.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0