Trubbel i Thailand

Massor av svenskar i trubbel i det leende landet just nu. Eller åtminstone en handfull svenskar i ett inte så leende land för deras del just nu.

Som den mas jag är så höjde jag extra mycket på ögonbrynen härom dagen då jag insåg att den forne morabon och sedermera ledaren för "familjen" i Borlänge nu sitter i häkte i Thailand. Han blev arresterad tillsammans med en annan svensk samt två thailändska kvinnor i en lägenhet i badorten Pattaya. I lägenheten fanns inte bara marijuana och den allt vanligare fuldrogen metaamfetamin, eller "Ya Ice" som den också kallas, utan även en fransk/thai tvåårig dotter som också påstods vara drogpåverkad.


Bild från Pattayadailynews där även hela artikeln kan läsas.

Sedan nyheten blev känd här på bygden har jag fått höra massor av galna historier som denne man utsatte sin omgivning för under grundskoleåren. Ingen verkar förvånad över vad som nu hänt. Så klart mycket tragik och jag önskar ingen den uppväxt som Joel haft.
Att han en gång i tiden satt ute i Nusnäs och skulle måla dalahästar är kanske svårt att tro. Det slog inte väl ut heller kan jag nog säga.
Den som vill läsa mer om Joel som han heter kan klicka in och läsa denna intressanta artikel från 2002 http://www.dn.se/diverse/diverse---hem/inlast-fallet-joel-nordin (Tack Källman för tipset) 

Det ska bli intressant att följa fallet. Undrar om det ska ta nästan ett helt år innan det blir rättegång precis som det gjorde i fallet Kim Sirawan Eriksson som jag har skrivit om här http://tastelikechicken.blogg.se/2011/june/kim-sirawan-eriksson-in-court.html . För hans del var det slutförhandlingar i rättegången förra veckan i Bangkok. Tyvärr så dök inte huvudvittnet Thomas Lilius upp den här gången heller, vilket var orsaken till att rättegången sköts upp i juni. Hur domstolen ska ställa sig till detta är nu oklart, men det kommer nog inte vara Kim Eriksson till gagn när den slutgiltiga domen och straffet meddelas den 22:a september.
Den som vill läsa mer om det fallet kan surfa in här på hans egna hemsida http://www.justiceforkim.com/ 
Och här där Scandasia följer fallet
http://www.scandasia.com/viewNews.php?coun_code=se&news_id=9321

Svenskarna Ljung och Söderlund sitter alltjämt kvar i finkan på Phuket. Det är alltså de två som knivhögg ihjäl ryssfödde svensken Maksim Schantz härom veckan och de erkände också mordet senare.
Läs storyn här http://www.phuketgazette.net/archives/articles/2011/article10826.html


Ses om 45 år?

Grabbarna drev olaglig "call center"-verksamhet i Pattaya tidigare där de sålde falska telefonabbonemang, och jag vill minnas att de sökte svensk arbetskraft på något thaiforum för något år sedan, men det måste jag kolla upp närmare innan jag säger för mycket.

Minns ni svenske "diplomatdottern" som fick 45 år i buren efter ett redigt heroininnehav5 kg. Det var -94. Hon blev i alla fall överflyttad till svenskt fängelse efter endast fyra år med löfte till Thailand om att hon skulle sitta resten av straffet i Sverige. Hon blev dock släppt -06, efter åtta år i svensk bur och hade då alltså avtjänat sammanlagt "endast" tolv år. Långt ifrån de 45 år som thailändska domstolen bestämt. Nu får vi väl se om de vill statuera ett nytt exempel här och behålla de stackars svenska gossarna att sitta av hela straffet på "Bangkok Hilton"...

Om denne Joel också hamnar på detta fruktade fängelse  så kan jag ju alltid besöka honom med lite moraknäcke...
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0