AirAsia goes Ryanair?

Bokade ännu ett flyg med AirAsia. Denna gång för vinterns första visarun som får gå till Kulan. Eller Kuala Lumpur som Malaysias huvudstad egentligen heter. Den här gången åker jag helt utan incheckat bagage eftersom det bara handlar om en övernattning. Som jag skrev i förra inlägget så har Airasia börjat ta betalt för allt fler tjänster. Tidigare var det gratis med bagage som vägde max 15 kg. Nu tar de 370 Baht för den vikten. Ett litet irritationsmoment som börjar påminna om Ryanair's metoder.

Fare fees and taxes är alltså bränsletillägg (2 x 100 Baht) och resten är skatt. Totalt 875 Baht.

Sandwich (90 baht) eller annan mat är ju tillval och får anses som relativt billigt jämfört med att köpa något liknande på flygplatsen.



Processing Fee är en avgift som man åker på om man väljer att betala med kort, typ VISA och Mastercard. För att undvika den kostnaden så bör man ha möjlighet till direktbetalning via en bank, som SCB (Siam Commercial Bank) förvalt i det här fallet. Det gick inte att ändra bank heller. 90 Baht i varje riktning, (=180 baht)vilket känns som en förolämpning då det handlar om endast EN betalning, även om det nu innefattar två flygningar. Vi pratar inte summor här, utan principer. Detta hade jag aldrig tänkt på om jag inte hade bokat en enkelflygning häromdagen då kostnaden för processing fee "endast" landade på 90 Baht.



Jag har iofs konto hos SCB, men när jag tidigare har provat att göra överföringar mellan konton så har det krävts ett engångslösenord som skickas till thailändskt mobilnummer. Detta pga. att de inte tillämpar bankdosor på samma sätt som hemma. Nu har ju mitt thainummer avaktiverats eftersom jag varit i Sverige för länge och därför provade jag inte ens att betala via SCB. Det är möjligt att det hade gått att betala utan lösenord i mobilen.





AirAsia Insure Return för 258 Baht var lite klurigare att klicka bort. Först måsta man klicka "Cancel" en gång, sedan kommer det upp en popup-ruta med ett nytt meddelande. Väljer man "OK" där så åker man på kostnaden i alla fall, klicka "Avbryt" där så har du sparat dessa 258 illbahtingar. Eftersom man aldrig orkar läsa det finstilta så händer det ju att man bara klickar "OK" för att komma vidare, vilket jag gjorde nu ännu en gång. Men då fick jag ju detta fina certifikat efter att hela betalningen var genomförd.



Dear Mr Flashpacker...?

Avgiften för att välja säte kostar 350 Baht för Hot Seat, vilket innebär mer benutrymme. Annars 65 Baht för en vanlig plats. Känns som en onödig kostnad på korta flygningar på någon timme. Ett säte får man ju oavsett. Åtminstone än så länge. Vad blir nästa? Ståplats på annexet..?

Taste like Ryanair... :-/


På grund av Krabis få avgångar till och från Kulan så blev jag nödd att tillbringa natten där insåg jag. Hade ännu en rabattkod från Hotels.com att utnyttja och jag hade mer än gärna bott på Hilton igen, men börsen ägnar sig åt något slags fritt fall den här veckan och jag är tvungen att strama upp lädret lite grann. Men trots allt, med både kampanj och rabatt så föll valet på Swiss Garden Hotel till slut.
#1 - - Jimmie (My life in Thailand):

Men va *** !!!



Jag håller ju på en en guide hur man ska boka billiga biljetter med Air Asia så smiter du före... Dålig stil! ;)



Blir du lessen om ja publicerar min oxå?

#2 - - Frallan:

55, kör på du Jimmie.

#3 - - Peter:

Jag drömde om dina visa runs häromnatten. Måste du alltså flyga iväg nånstans var trettionde dag? Går det inte att lösa sexmånadersvisum eller nåt?

#4 - - Frallan:

Nej, det kommer att bli två visaruns, en inresa ger 60 dagar, med möjlighet till förlängning. Det är olikt det visum du reste på.