Värdsliga nyheter

* Pågående festival på Phuket bjuder på del magstarka överraskningar. Du trodde kanske du hade en cool piercing? Kolla då in vad de här snubbarna har dragit in i kinderna. Ett solparasoll bl.a! Tur det inte blåste den där dagen! Eller varför inte par pickadoller, några svärd eller ett par vattenkannor!

Två stadiga revolvrar genom kinderna!

Alla bilder på den här länken: http://phuketwan.com/entertainment/phuket-unfurls-cheeky-challenger-photo-special-13086/

* Att inte kunna betala sin eventuella "overstay" på plats kan innebära att du hamnar i thailändskt häkte, något som en amerikansk kvinna fick erfara på sin visarun till Burma. Juridiskt så befinner man sig faktiskt i landet olagligt, så kolla vad som står i passet så du inte råkar ut för otrevliga överraskningar. Böterna ligger på 500 Baht per dag. Om man inte sökt visum innan så får man 30 dagar om man flyger in till Thailand. Kommer man med båt eller landvägen så får man endast 15 dagar. Läs längre ner hur min käre bror bittert fick erfara den lilla skillnaden. Slapp ju fängelset åtminstone!

* TV 4 visar ju den brittiske dokumentärserien Thailandsturister i trubbel klockan 22.40 på tisdagar. Tyvärr så visar det ju bara upp den dåliga sidan av Thailand, ett Thailand som jag själv inte känner igen mig i. Det positiva är ju att det kanske fungerar som en väckarklocka för vissa. Förra året så dog 288 brittiska turister i Thailand. Polisen tar inte lätt på droger även om många tror det. Om de haffar dig så hamnar du i finkan obönhörligen. I nästa avsnitt på Tisdag så ska de beöka det beryktade fängelset Bang Kwang i Bangkok. För många mera känt som "Bangkok Hilton". Hamnar man på "Death Row" så får man en kedja och kula runt foten tills det är dags. Framförhållningen är ca två timmar innan du får en injektion som tar dig av daga.

Bang Kwang Prison

* Apropå "Bangkok Hilton" så är det samlingsnamn för  bl.a Bang Kwang där livstidsdömda och dödsstraffsfångar sitter, samt Klong Prem som klassas som högriskfängelse där man sitter max 30 år. Det är på den avdelningen som den svenske Kim, 29 år, från Sundsvall nu sitter inspärrad och misstänkt för narkotikabrott och riskerar dödstraff.

* Värdsutställningen i Shanghai har slagit nytt besöksrekord. Med över 64 miljoner besökare hittills så är Japans och Osakas gamla rekord från 1970 slaget. Målet är att de ska nå 70 miljoner innan utställningen stänger den sista oktober.

Shanghai World Expo 2010

* Är man sugen på Amerika så släppte Vagabond ett 116-sidigt temanummer nu i dagarna. Som vanligt snygga bilder och massa inspiration. Spring och köp och dra sedan på Roadtrip i det förlovade landet!

Vagabond Amerika

* I Burma så kommer - enligt två anonyma företrädare för regimen - oppositionsledaren Aung San Suu Kyi att friges  den 13 november! Hi-So! Men jag tror det när jag ser det.

* Den PirateBay-dömde Gottfrid Swartholm Warg dök inte upp i hovrätten. Han befinner sig i Kambodja och kunde inte dyka upp p.g.a tyfoid, enligt ett dokument skrivet på khmer. Det är möjligt att han är sjuk. Det är också möjligt att han tagit fram dollarbunten och "fixat" sjukintyget i det genomkorrumperade Kambodja. "I rest my case"...
Kommentarer
Postat av: Peter

Springer direkt iväg och köper en Vagabond!

2010-10-17 @ 15:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0