Wax on, wax off...

 ..."Don't forget to breathe..." Ja vem minns inte kultfilmen Karate Kid från 1984 med Miyagi's bevingade ord. Jag fick höra orden idag, fast på svenska, och av syrran d.ä., "glöm inte att andas nu" påminde hon mig hela tiden. Nu föreföll det sig ju inte så att hon höll på att lära ut någon avancerad självförsvarskurs inför kommande resa till österlandet, även om det var precis det som jag fick lust att ägna mig åt under den lätt sadistiska prövningen.

Jag hade ju bestämt mig och hoppades på någon jag kände när jag gick mot kassan. Men icke. Där stod en skönsjungande skogsfe med getingmidja och kupa i slutet på alfabetet och mötte upp med trolsk blick och en aura som doftade av junimorgon och timotej. Tiden stannade och jag drunknade för ett ögonblick innan jag bröt förtrollningen med att ställa frågan rakt och enkelt om huruvida hon hade några vaxprodukter att erbjuda för att fixa till ryggen min. Hon fnissade lite men visade vägen bort till någon undanskymd hylla längre bort i butiken. Hon förklarade skillnaderna mellan de olika produkterna och jag höll med och förstod och nickade och glömde det hon sade så klart direkt så att syrran fick läsa innantill på förpackningen senare om hur man skulle göra.
Skogsfen fnissade vidare och när vi kom tillbaka till kassan så stod brutalmonstret till kollega där och drog av ett Tengil-skratt och tyckte att jag kunde väl komma tillbaka och visa upp resultatet.  Jovars. Den sjöngsjungande önskade mig en trevlig resa när jag lämnade butiken.

"Andas ut nu.." RYCK, RYCK "Moahahaha" skrockade syrran och varken hon eller den 8-åriga sonen i huset kunde dölja sin fascination och glädje över den smärta som nu åsamkades Judas som valt att fly mörkret över den annalkande julen. "Ja, sluta klaga på smärtan kära bror, då skulle du veta hur det känns att föda barn.." sade hon myndigt, varpå jag replikerade med att man föder väl för fan inte barn genom ryggen i alla fall.
Men jag blev ju len, och jag behövde inte sys ihop efteråt. 
För övrigt så undrar man ju var fan allt hår på ryggen kommer ifrån. Men det kom jag också på senare. Minns att senast jag var hos frissan och hon höll upp spegeln så där så att man ser hur man ser ut på baksidan så uppdagade jag att det fattades lite hår på huvudet, så det måste vara så att det har lossnat där och halkat ner och fastnat på ryggen istället.

Annars har dagen bestått av att fixa det sista innan resan, nyckeln ska gömmas, locket ska läggas på brunn och korna ska tas in osv och säga hej då och kramen och allt det där. Dagens otippade överraskning var att mormors Guld från vidderna kom ner i garaget och sa hej då också.

Lägger upp ett par kontraster också.

 Härligt...