The backpacker goes flashpacker...

Efter att ha gått stora omvägar runt min nya Haglöfsrygga (oXo 65) ett tag så har jag äntligen packat ner 14,9 kg julgrejer, eller vad det nu är som råkar väga så mycket. Tänkte försöka hålla mig under Air Asia's maxgräns på 15 kg på incheckat bagage, så jag var tvungen att plocka ur julmusten, hade ju blivit 15,4 kg med den, och julbocken var ju lätt men förbannat otymplig. Försök själv att trycka ner ett halmdjur med 1,5 meters mankhöjd i en ryggsäck på 65 liter. Lufthansa som jag ska flyga med till Bangkok har ju 20 kg maxgräns och de stora flygbolagen är ju sällan noga med vikterna, men budgetbolaget Air Asia som ska ta mig vidare ner till Krabi har jag aktivt valt max 15 kg i bokningen för att pressa priset på en biljett som för övrigt kostade ca 150 SEK. Det är tillvalen på de budgetflygen som gör att det kan dra iväg i pris. "Jaha, vill du ha en stol att sitta i? Det blir 1000 $ extra", " Jaha, vill du låna wc:n, det kostar 300 $, men 350 $ om du vill ha toapapper med dig", "Handbagage? 500 $ tack", "Oj, väger din väska 0,2 gram för mycket, då får du betala en straffavgift på ett mindre lands hela BNP, och vi tar kort så klart, men mot en blygsam merkostnad på..." Ja ni fattar grejen. Men jag vill absolut passa på att göra lite reklam för Air Asia som har fantastiska kampanjer om man är ute i god tid och bokar. Här kommer länken AirAsia . Jag har köpt på mig några biljetter hittills som jag kan använda under resan om jag vill. Eller så kan jag kasta dem över axeln också om det inte passar.
Jag beställde ju även ny minirygga till CherryTopen på Fjäll&Natur-butiken i Mora där min kompis Stefan är delägare. Ja det där var reklam om ingen förstod det. En Haglöfs det också, fyndigt nog kallad BackUp 17". 

Nytt x 2

Med uppgraderade väskor så krävs det ju att resandet också gör en klassresa uppåt. Jag läste på en annan resblogg om en kille som tyckte att han misslyckades som backpacker när han hela tiden hamnade på för dyra ställen och kom på att han var en flashpacker istället! Jag tyckte att uttrycket var så klockrent att jag helt ogenerat snodde det rakt av. Och för att göra själ för namnet flashpacker så var jag tvungen att boka in ett riktigt flashigt hotell, och det har jag nu alltså gjort. Nämligen Millenium Hilton i Bangkok de två sista nätterna innan hemfärden till kalla Svedala. Här lite softa bilder på en flashig tillvaro.